Champions League 2017 – 2018: ziua 20

0

Din cauza “specificului de ţară”, avem posibilitatea să urmărim ambele meciuri de Champions League fără a fi nevoiţi să ne uităm concomitent pe două monitoare.

Oricum, am fi fost cu ochii pe Barcelona, meciul de la Istanbul e pentru palmares*.

Barcelona v Chelsea

O singură greşeală a făcut Chelsea în meciul tur şi a fost de ajuns pentru ca seniorul Iniesta să facă faza golului ce a pus-o pe Barcelona în postura de favorită. Altfel s-ar fi jucat la 1-0 pentru Chelsea, altfel ar fi stat Pique în teren.

De la meciul tur Barcelona a avut patru întâlniri, toate în La Liga. cu 3 victorii şi un egal (9-1 golaveraj), reuşind şi să-şi mărească avantajul în clasament – una dintre victorii fiind la Atletico.

Coutinho nu are drept de joc, Messi s-a întors la echipă, Iniesta şi Sergi sunt daţi incerţi – cam astea ar fi ultimele ştiri despre lotul gazdelor. Fără Iniesta chiar va fi o problemă, Paulinho sau Andre Gomez fiind cei mai probabili înlocuitori.
Embed from Getty Images

În tur, Valverde a jucat la sigur, 4-4-2. Cred că diseară vom vedea un 4-3-3 ceva mai agresiv.

După Barcelona, Conte s-a văzut în decurs de o săptămână cu Manchester United şi Manchester City fiind înfrânt, la limită, în ambele meciuri.

Luiz, Bakayoko şi Barkley sunt incerţi dar nici unul dintre aceştia nu a făcut parte din primul 11 cu care au intrat în tur. Acelaşi 11 pe care cred că-l vom vedea şi diseară – singura mutare putând fi Drinkwater la Fabregas, dacă don Antonio decide să deschidă ceva mai defensiv meciul.
Embed from Getty Images

Dacă Iniesta nu poate fi folosit atunci mijlocul lui Barca va avea o problemă. Cum, necum, seniorul e factotum în zona aia şi fără el unul dintre Moses-Fabregas va avea mână liberă să urce mai des în spatele lui Willian.

Conte va fi nevoit să atace de la un moment dat (poate chiar din debut) şi asta va deschide jocul. Mă aştept la un meci mai mult decât agreabil, cu vreo 3-4 goluri.

Besiktas v Bayern Munchen

5-0 a fost în tur şi asta spune totul. Bayern merge la un meci de menţinere a tonusului fizic aşa că mă aştept ca viteza de joc să fie una scăzută. Pe de o parte, gazdele parcă nu ar vrea să se facă de baftă şi pe teren propriu, de cealaltă parte Muller şi ai lui au meci important duminică, cu Leipzig.

Vida suspendat, Pepe şi Tosic accidentaţi – Besiktas are o gaură mare în centrul defensivei, lângă Medel. Aksoy sau Uysal asta e dilema lui Gunes.

Nici o problemă recentă de lot pentru Herr Jupp.
Embed from Getty Images

Bayern va începe în stilul clasic, va da un gol şi apoi va trece la alergări uşoare. De acolo, depinde de Quaresma şi colegii săi dacă găsesc soluţii să ajungă în careul lui Ulreich. Mă îndoiesc că vor fi multe situaţii de acest gen.

* dacă bate diseară, Herr Jupp ajunge la unsprezece victorii consecutive în Champions League, un record! Şi cum ştim ce mult îl preţuieşte Muller pe nea Jupp, un Muller to score e de la sine înţeles.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.