Champions League 2017 – 2018: ziua 19

0

Asta e singura seară de optimi de Champions League în care ambele meciuri chiar contează pentru calificarea în sferturile de finală.

Şi dacă la Roma gazdele pleacă cu prima şansă, la Manchester oaspeţii pleacă cu o avantajul lui zero goluri primite pe teren propriu.

Să vedem:

AS Roma v Şahtior Donetsk

La pauza meciului tur, AS Roma avea 1-0 şi reuşise să ţină din scurt trupa lui Fonseca. Repriza a doua a fost însă a ucrainienilor, pe lângă dominare (53-47 posesie, 11-6 la şuturi spre poartă, 10-1 driblinguri) aceştia reuşind şi cele două goluri cu care au întors meciul.

De la meciul tur, Roma a fost învinsă acasă de un Milan renăscut dar a reuşit să bată Napoli şi Torino, marcând 7 goluri în cele două meciuri.

Nu au probleme de lot aşa că mă aştept să vedem acelaşi prim 11 ca cel din meciul retur, Dzeko, Perotti, Under, Strootman şi De Rossi fiind total sau parţial odihniţi în meciul de vineri.
Embed from Getty Images

Şahtior a avut trei meciuri “între”, trei victorii sănătoase, cu 11 goluri marcate şi nici unul primit. Singura problemă de lot e Krivtsov, accidentat în tur.
Embed from Getty Images

Un fapt: din cele cinci întâlniri de până acum, ucrainienii au patru victorii, Roma doar una. La Roma s-au întâlnit ultima oară în 2011, când la pauză a fost 3-1 pentru echipa antrenată de nea Mircea.

Avantajul ucrainienilor este unul subţire, aşa că nu mă aştept ca vreuna dintre ele să stea la cutie. Totul va depinde de cât de multe goluri vor reuşi să marcheze, aşa că un Over 3 ar trebui să livreze.

Manchester United v FC Sevilla

În tur am avut parte de cel mai slab meci de UCL din această fază, nu m-aş mira ca istoria să se repete. Mourinho va sta la cutie, Sevilla la fel.

Între tur şi retur, Manchester United a avut o suită de trei meciuri dificile, acasă cu Liverpool şi Chelsea şi afară la Palace – toate trei câştigate, golaveraj 7-4. Însă stilul de joc dezamăgeşte deşi livrează rezultate. Sevilla vine pentru prima oară pe Old Trafford şi momentul e cam delicat pentru ei: United are 17 victorii din 20 de meciuri, doar City a bătut acolo sezonul ăsta.
Embed from Getty Images

Mourinho nu are probleme recente de lot aşa că mă aştept să vedem acelaşi 11 ca cel trimis în faţa lui Liverpool. Aşezat ceva mai avansat, pentru un gol în primele 20 de minute.

Sevilla a avut un traseu amestecat, cu un ruşinos 2-5 luat de la Atletico imediat după meciul de UCL (o fi fost osteniţi după pedalatul în gol), urmat de două victorii chinuite la echipe mai slabe şi din nou o înfrângere la Valencia. Montella nu a reuşit să menţină ritmul La Liga aşa că au căzut la 11 puncte de ultimul loc de UCL, destul de mult pentru cele 10 etape rămase.

Navas s-a accidentat în meciul cu Atletico şi nu va fi prezent la Manchester, în rest nici o problemă de lot pentru Montella.
Embed from Getty Images

United a fost tare pe teren propriu în acest sezon, Sevilla destul de subţire în deplasări. Nu mă aştept la un Manchester exuberant, dar nici la o Sevilla în tranşee.

Altfel, am văzut că Sevilla a marcat în fiecare deplasare de UCL sezonul ăsta şi e posibil să o facă şi diseară. Să vedem dacă găsesc antidot pentru axa De Gea – Lukaku – Rashford.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.