Champions League 2017 – 2018: ziua 17

0

În turul acestor două optimi de Champions League s-au marcat 9 goluri – tragem speranţa că treaba se va repeta şi în această seară.

Mai ales că într-unul dintre meciuri se va juca de plăcere – calificarea este deja tranşată –  iar în celălalt gazdele nu au nimic de pierdut, nu au ce apăra.

PSG v Real Madrid

Spuneam aici că PSG şi-a depus dosarul cu şină pentru finala UCL. Se pare că nu au avut ştampila care trebuie pentru că funcţionarul Zidane l-a returnat nonşalant.

După ce şi-au luat-o pe Santiago, pesegeii s-au răzbunat pe OM împingându-le doi de 3-0 în patru zile. Dealtfel, în cele 4 meciuri jucate după turul din Spania, PSG are 4 victorii cu 13-2 golaveraj.

Neymar e accidentat, Mbappe e dat incert (nu a fost jucat în deplasarea de la Troyes). Veratti, Cavani şi Alves au fost scutiţi la meciul din uichend dar vor fi titulari diseară.
Embed from Getty Images

Realul a avut 5 meciuri după turul cu PSG, 4 victorii şi o înfrângere, ocazie cu care şi-a luat oficial adio de la titlu. Rămâne în ceaţă şi locul 2, pentru că Atletico trece printr-o perioadă fastă, aşa că singura cale pentru Zidane este Champions League.

Modrici şi Kroos şiau revenit dar nu ştiu dacă îi vom vedea pe teren. Altfel, Zizou nu are probleme de lot.

Nu cred că vom vedea mari schimbări în modul de abordare. Ba chiar cred că vom vedea un Real ţintit 100% pe contraatac, un model de abordare care îi vine mânuşă.

Emery va încerca să treacă repede în faţă cu un gol pentru a controla meciul şi a marca decisiv în final. “Pe ei, pe mama lor” e cumva contra filosofiei spaniolului dar sub presiunea publicului şi a proprietarului mi să nu scape hăţurile.
Embed from Getty Images

Pe de altă parte, Ronaldo e din nou în formă şi cred Emery că ar trebui să plece de la premisa că va lua un gol. Cel puţin.

Liverpool v FC Porto

Klopp şi ai lui au un avantaj imens, determinant pentru calificare. Aşa că acest meci e pentru plăcerea suporterilor (Liverpool) şi pentru onoare (Porto).

Ar trebui să iasă un meci agitat, cu ceva goluri, chit că, cel puţin la debut, portughezii vor fi stresaţi să nu ia gol/goluri.

Liverpool nu are nici o problemă de lot, Wijnaldum şi Ings sunt incerţi. De la Porto Soares, Marega şi Telles sunt accidentaţi, Aboubakar e dat incert.

Klopp va intra cu trupa standard pentru a forţa unul, două goluri astfel încât sî aibă loc de rotit jucători în cea de-a doua parte a meciului: sâmbătă are meci la Manchester United aşa că, cu tot respectul pentru Porto, gândurile lui Klopp acolo sunt, la Manchester.
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.