Together to Lyon: optimile Europa League

0

Avem o distribuţie destul de variată a echipelor care continuă în Europa League: trei trupe din Rusia (Zenit, Lokomotiv şi CSKA), câte două din Franţa (OL şi OM), Italia (Lazio şi Milan), Spania (Atletico şi Athletic) şi Germania (Dortmund şi Leipzig), şi câte una din Anglia (Arsenal), Portugalia (Sporting), Ucraina (Dinamo Kiev), Cehia (Plzen) şi Austria (Salzburg).

  • Arsenal s-a făcut de toată bafta: după ce în tur i-au demolat pe suedezii de la Östersunds, în returul de la Londra erau la 0-2 la pauză. Se vede treaba că banca lui Arsene e scurtă rău de tot.
  • Bilbao a transpirat serios în finalul returului, ruşii de la Spartak ar mai fi avut nevoie de un singur gol pentru a împinge meciul în prelungiri.
  • Dinamo Kiev a trecut datorită golului din deplasare, jocul grecilor de la AEK Atena a fost o surpriză neplăcută pentru ucrainieni.
  • Ambele trupe germane au făcut spectacol şi au tranşat clar meciul pe care l-au avut cu trupele italiene: Leipzig a scos Napoli (cu gândul mai mult la Juventus), Dortmund pe Atalanta.
  • Dică s-a lăsat luat de valul victoriei din tur şi a intrat nesăbuit de ofensiv la Lazio. Aşa că a fost o formalitate pentru italieni să-i îndese 5 bucăţi în sacoşă. Mai e mult până aproape, AFC Hermannstadt pare o trupă mai pe măsura lui FCSB.

Optimile se vor juca pe 8 şi 15 martie.

Programul optimilor Europa League

Lazio (ITA) v Dynamo Kyiv (UKR)

Leipzig (GER) v Zenit (RUS)

Atlético (ESP) v Lokomotiv Moskva (RUS)

CSKA Moskva (RUS) v Lyon (FRA)

Marseille (FRA) v Athletic (ESP)

Sporting CP (POR) v Plzeň (CZE)

Dortmund (GER) v Salzburg (AUT)

Milan (ITA) v Arsenal (ENG)

  • Meciul optimilor este, clar, Arsenal v Milan, altădată meci de UCL. Merg pe mâna lui Arsene în dubla asta, englezii cred că vor să copie modelul United.
  • Ruşii au evitat să pice între ei dar adversarii sunt destul de bine cotaţi. Toate trei intră cu şansa a doua în optimi.
  • Dortmund are prima şansă la sferturi, la fel şi Lazio. Deşi nu ştiu cât de agitaţi/obosiţi vor fi italienii în martie.
  • Sporting a picat cel mai bine, Plzen e cea mai slabă trupă dintre cele 16.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.