Europa League 2017 – 2018: ziua 6

0

În seara asta ajunge şi Europa League la finalul fazei grupelor. Ştim 16 echipe calificate (Arsenal, Atalanta, Braga, Dynamo Kyiv, FCSB, Lazio, Lyon, Milan, Nice, Östersund, Partizan, Plzeň, Real Sociedad, Salzburg, Villarreal, Zenit) plus cele 8 picate din UCL.

Aşadar mai sunt 8 locuri în joc şi mă gândeam că meciurile care vor decide aceste ultime 8 echipe ar putea fi interesante, o bună garnitură la berea de seară.

Slavia Praga v Astana: care pe care, gazdele având şi varianta egalului. Cum ambele au şi dat dar au şi luat goluri, cred că vedem un meci de over.

Hoffe v Ludogorets şi Istanbul BB v Braga: Ludogorets trebuie să scoată măcar un punct la Hoffe, Istanbul trebuie să bată. Braga e în alertă pentru că ar putea pierde primul loc dacă nu fac un punct. Două meciuri interesante.

Austria Viena v AEK: cu Milan deja calificată, lupta se dă între Austria Viena şi AEK, în meci direct. Gazdele au o singură opţiune, victoria, grecii merg la egal. Încrâncenat meci.

Zlin v Lokomotiv Moscova, FC Copenhaga v Sheriff: o grupă ciudată în care favoriţii, Lokomotiv, au lăsat 4 puncte celor de la Sheriff, acum aflaţi pe primul loc. Dacă nu bat în Slovacia sunt în pericol de a rata calificarea, pentru că nu cred că danezii se încurcă pe teren propriu.

Steaua Rosie v FC Koln: Nemţii au îmceput prost grupa dar cumva au ajuns în ultima etapă să joace cu calificarea pe masă. Egalul nu le spune nimic aşa că, de la un moment dat, vor trebui să atace în valuri. Au 7 goluri primite în 7 meciuri dar şi tot atâtea marcate. Dacă dau gol primii nu cred că mai pierd calificarea.

Marseille v FC Salzburg: OM are nevoie de cel puţin un egal ca să fie sigură de calificare şi, cu oaspeţii deja calificaţi de pe primul loc, ar părea o treabă uşoară. Să vedem, micii redbulşi nu sunt chiar uşor de dat la spate (7-1 golaveraj în 5 meciuri).

Zorya Luhansk v Athletic Bilbao: spaniolii îşi joacă calificarea în Ucraina, la rece. Stau bine, au nevoie de doar un egal şi sunt favoriţi clar. Să vedem cum se vor descurca cu mediul mai ostil.

(foto deschidere: http://worldsoccertalk.com/)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.