Champions League 2017 – 2018: cele mai bune 16 echipe

0

Hai că s-a terminat prima parte a Champions League 2017-2018. Luni avem tragerea la sorţi şi parcă niciodata cele două căciuli nu au fost atât de bine garnisite şi relativ echilibrate.

Perfomera acestei faze este Besiktas, câştigătoare a grupei în care a plecat cu ultima şansă. Deziluzia este Benfica, ultima în grupa A, cu 0 puncte.
Embed from Getty Images

Pe grupe

Grupa A: o grupă dominată de Manchester United, din care a mai ieşit, surprinzător, Basel. CSKA s-a dus în EL, surpriza venind de la Benfica: a doua favorită a grupei a terminat pe ultimul loc, cu şase înfrângeri din şase meciuri şi doar un gol marcat. Deplorabil!

Grupa B: favoritele, PSG şi Bayern Munchen, au ieşit relativ uşor din grupa asta (ar fi fost şi culmea cu baieţii lui Brendan şi alde Chipciu printre adversari). Pe 3 a ieşit Celtic, datorită “directelor” cu Anderlecht, nu că ar fi fost mai buni.

Grupa C: plecată cu şansa a treia, AS Roma s-a strecurat printre o Chelsea cu probleme extra-sportive şi un Atletico prea împovărat de nevoia de bani şi a terminat pe primul loc. Chelsea a ieşit pe 2, Atletico în UEL. Qarabag a făcut primele două puncte ale Azerbaijanului în UCL, sper că a meritat.

Grupa D: Barcelona a rulat binişor, 4 victorii şi 2 egaluri (unul afară, la Olympiakos). Juve au fost şi ei în grafic, surpriza vine de la Sporting care a terminat lejer pe 3 în faţa lui Oly. Cine îşi face mâna cu FCSB…

Grupa E: o altă grupă în care favoritele şi-au făcut treaba, Liverpool ieşind cu bine (3-3-0), Sevilla mai şifonată. Spartak s-a dus în UEL.

Grupa F: City a mers ceas până în ultima etapă, când au dat “fold” în Ucraina, lăsându-i pe cei de la Napoli să cadă în UEL şi pe cei de la Şahtior să devină un posibil adversar pentru Man United.

Grupa G: grupa revelaţiei Besiktas, care a terminat pe primul loc, fără înfrângere (4-2-0). Porto s-a folosit de plusul de experienţă şi a terminat pe 2, înainte debutantei RB Leipzig. Semifinalista sezonului trecut, Monaco, a ieşit fără să câştige măcar un meci.

Grupa H: Tottenham s-a comportat bine de tot în această grupă şi a depăşit clar trupa lui Zidane, singurele puncte lăsate fiind la un 1-1 pe Bernabeu. Realul a ieşit pe doi profitând de noncombat-ul celor de la Dortmund.

Tragerea la sorţi

Lista finală a trupelor care intră în optimi este:

Căciula 1: Manchester United, PSG, AS Roma, Barcelona, Liverpool, Manchester City, Besiktas, Tottenham.

Căciula 2: FC Basel, Bayern Munchen, Chelsea, Juventus, Sevilla, Şahtior Doneţk, FC Porto, Real Madrid.

  • Englezii au trecut cu toate cele 5 trupe, patru din postura de câştigătoare de grupă (Manchester United, Manchester City, Tottenham, Liverpool), Chelsea de pe locul II.
  • Spaniolii au pierdut o trupă pe drum – Atletico Madrid – au rămas cu 3 (Barca, Real, Sevilla).
  • Italia a trecut cu 2 trupe (Juventus, AS Roma), Napoli picând în UEL.
  • Francezii sunt 50/50: PSG a trecut, Monaco a rămas.
  • Dezastru pentru trupele din Bundesliga: doar Bayern Munchen a trecut mai departe, RB Leipzig şi Dortmund au căzut în UEL.

Tragerea la sorţi pentru optimi este programată luni, 11 decembrie, de la ora 13.00.

Criteriile tragerii la sorţi:

  • se va extrage câte o ochipă din căciula 1 şi căciula 2.
  • nu se pot forma perechi între echipele care au fost în aceeaşi grupă sau sunt din aceeaşi ţară
  • echipele care au terminat pe primul loc vor fi oaspeţi pe 13/14 februarie 2018 şi gazde pe 20/21 februarie 2018

(sursă foto deschidere: uefa.com)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.