#WorldCup2018 playoff: Danemarca v Irlanda

0

2002 este anul ultimei participări a Irlandei la World Cup, 2010 cel al Danemarcei. A trecut ceva timp pentru ambele naţionale şi nu că ar fi o tragedie dacă nu ar fi prezente, dar şansa asta nu e de ratat: diferenţa între ele nu e atât de mare, aşa încât speranţele sunt mari în ambele tabere.

Danezii se pot baza pe toată lumea, inclusiv Kjaer care se accidentase în Sevilla v Barcelona. Omul de bază e mijlocaşul lui Tottenham, Ericksen.
Embed from Getty Images

Au ieşit pe doi în grupa Grupa E, după Polonia şi înaintea Muntenegru. Au îmceput mai slab dar au încheiat cu o serie de 9 meciuri fără înfrângere care i-a propulsat aici.

Irlanda are probleme ceva mai mari de lot, cu Meyler suspendat şi McCarthy, Walters şi Keogh accidentaţi. Probleme serioase pentru Martyn O’Neill şi cu ocazia asta cred că va alege o aşezare ulradefensivă, un 4-5-1 cu Murphy vârf şi Wheelan în locul lui Meyler.

Şi-au căştigat participarea în playoff la capătul unei campanii aproape perfecte (doar o singură înfrângere, cu Serbia), după un meci decisiv direct cu Ţara Galilor.

Danemarca pare favorită aici dar Irlandezii sunt greu de măcinat. Dacă vor reuşi să termine meciul cu o victorie, cred ca va fi una la limită. Dacă nu, probabil un egal cu goluri care ar face din Irlanda favorita la calificare.
Embed from Getty Images

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.