Ronaldo, încă un FIFA Football Award

0

2017 a fost un an bun, productiv, aşa că FIFA a programat două decernări ale premiilor FIFA Football Award pentru cei mai buni din fotbal, una în ianuarie, şi alta acum, în octombrie. Cică cei mai buni din 2017 dar nici 10 din cele 12 luni ale anului nu s-au dus.

În fine, trofeele s-au dat cam aşa:

Jucători

Lieke Mertens a luat trofeul pentru cea mai bună fotbalistă, depăşindu-le pe Carli Lloyd (fosta câştigătoare) şi Deyna Castellanos. Olandeza a luat cireaşa de pe tort pentru prestaţia ei la naţională (câştigătoare a EURO 2017, cea mai bună jucătoare a turneului). Tocmai ce s-a transferat la Barcelona şi ocheşte Champions League.
Embed from Getty Images

Cristiano Ronaldo a băgat din nou în buzunar trofeul FIFA Football Award, asta pentru că a câştigat Champions League şi La Liga cu Real Madrid. Dacă ar fi fost după prestaţiile de la naţională, Messi ar fi fost foarte aproape – a pus cu piciorul lui Argentina pe tabloul WorldCup2018. Trei dintre ultimele patru Ballon d’Or, ambele (singurele) trofee FIFA Football Award – putem spune că gelatul a avut un cincinal fructuos.
Embed from Getty Images

Antrenori

Sarina Wiegman a luat fără probleme trofeul la feminin, doamna fiind cea care a ghidat naţionala Olandei către câştigarea EURO 2017. Haios este că Sarina a concurat cu alţi doi domni la categoria “cel mai bun antrenor din fotbalul feminin”, Nils Nielsen şi Gerard Precheur, acesta din urmă fiind un fel de Zidane, cu Ligue1 şi Champions League căştigate cu Lyon.
Embed from Getty Images

La fotbal masculin: cine altcineva putea lua acest trofeu? Zizou – câştigător al ultimelor două Champions League – nu a avut contracandidat. Conte, cu Premier League luată din primul sezon, şi Allegri de la Juventus au fost pe lista celor trei, dar au fost acolo pentru că lista trebuia să aibă trei poziţii.

Embed from Getty Images

Cel mai bun portar este Gigi Buffon – îl recomandă prestaţiile cu Juventus şi incredibila perioadă de 600 de minute fără gol primit în Champions League.

Trofeul Puskas – pentru cel mai spectaculos gol – a fost luat de Giroud pentru bijuteria de mai jos. Gol dat pe 1 ianuarie 2017!

Fanii lui Celtic au luat trofeul acordat suporterilor pentru coregrafia de la ultimul meci al sezonului trecut, moment care a coincis cu aniversarea a 50 de ani de la câştigarea European Cup.

Fair Play

Trofeul Fair Play a fost acordat lui Francis Kone – intervenţia lui i-a salvat viaţa lui Marti Berkovec.

Pe final ceva filmări din culise.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.