Fotbalul englez are un viitor strălucit

0

După mondialul de la U20, europeanul de la U19, a venit rândul şi celor mai tineri fotbalişti ai Angliei să fie cei mai buni din lume: naţionala U17 tocmai a devenit campioană mondială.

Şi nu oricum, ci după un meci spectaculos, în care au fost conduşi cu 2-0 după 30 de minute de Spania, dar au întors graţie lui Brewster (un puşti de la Liverpool) şi Foden (un puşti de la Manchester City). Primul a fost desemnat golgheterul turneului (8), cel de-al doilea a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului.

23 – 6 a fost golaverajul englezilor la acest turneu final, singurele emoţii venind în 16-imi când au avut nevoie de penalty-uri pentru a trece de Japonia. Altfel, au câştigat la pas tot ce au jucat.
Embed from Getty Images

5 de la Chelsea, 3 de la Man City, 2 de la Spurs, câte unul de la United, Liverpool, Arsenal – majoritatea puştilor sunt în poziţia de a învăţa şi de a juca alături de cei mai buni.

Astfel, Anglia are tot ce îi trebuie pentru a domina fotbalul mondial câţiva ani buni de acum încolo. Totul depinde de cât de mult timp, meciuri şi răbdare vor avea managerii din Premier League cu ei. Că dacă încep împrumuturile prin Championship sau, şi mai rău, League One, Two atunci …

Pep Guardiola: “Big congratulations to the manager, all the staff and the players because for English football they need that. It is the step England need. It happened in Spain. Spain was always last 16, quarter-finals … then they arrived one moment in the semi-finals and since then they have won every time. That’s why it is so important. To finally win.”

Să recapitulăm:

Anglia: naţionalele de fotbal U17 şi U20 sunt campioane mondiale, naţionala U19 e campioană europeană.

Kane, Sterling, Dele Alli, Jones, se aude?

PS: băiatul din centrul fotografiei e cel mai bun portar al turneului (Gabriel Brazão). Brazilian, bineînţeles 🙂

(sursă foto)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.