UEFA Europa League: ziua 1

0

Începe şi a cea de a doua competiţie, ca importanţă, organizată de UEFA.

E competiţia care nu are la start câştigătoarea sezonului trecut, un fel de divizia B de unde campioana a promovat în liga superioară. Nu cred că mai durează mult până când vom avea şi un mic playoff între semifinalistele UEL pentru accederea a cât mai multe trupe în UCL pe uşa UEL. Dar să nu anticipăm.

24 de partide de-a lungul şi de-a latul Europei, multe dintre ele interesante doar pentru suporterii echipelor implicate. Dacă totuşi vreţi o garnitură la bere, nouă ne-au picat ochii pe:

De la 20.00

Hoffe v Braga: nemţii au ajuns în EL după un 3-6 cu Liverpool. Braga are două victorii cu islandezii de la FH, 5-3 la total. Ar trebui să fie un meci interesant, cu multe goluri.

Atalanta v Everton: două echipe care au început prost sezonul (fiecare cu o medie de 1 punct per meci jucat). Ambele provin din campionate care nu te prea lasă să te încurci cu Europa League. Dar cum celelalte două colege de grupă sunt Lyon şi Apollon (plăcut să te plimbi prin Franţa şi Cipru) am impresia că şi italienii şi englezii vor pune osul în grupă, aşa că meciul din seara asta ar putea fi chiar interesant.

FC Copenhaga v Lokomotiv: Danezii au ratat la mustaţă calificarea în UCL şi acum sunt nevoiţi să presteze joia. Ruşii sunt pe val (locul II în campionat) şi vin după un sezon de pauză în EL. Ar trebui să fie un meci agreabil.

De la 22.05

Hertha v Athletic: pronosticul nostru îl găsiţi aici, mai notăm că nu ştim încă nici o echipă germană care să cedeze un meci fără luptă. Bilbao va trebui să se întrebuinţeze serios pentru puncte (punct) aşa că vom avea ce vedea.

Arsenal v Koln: Arsene cred că se va inspira de la “nemesis”-ul lui şi va forţa în EL, şansă palpabilă de a juca în UCL sezonul următor. Koln revine într-o competiţie europeană după 25 de ani şi, deşi momentan au 0 puncte din 3 meciuri, cred că bucuria revenirii îi va face să joace tare şi avântat. 20000 de suporteri au ajuns deja la Londra.

Real Sociedad v Rosenborg: Bascii au plecat ca din tun în acest sezon, cu 3 din 3, 10 goluri marcate, şi stau în coasta Barcelonei. Rosenborg e echipa aia solidă şi serioasă, aia care a tras heblul pe Amsterdam Arena.

Cred că până acum aţi citit 10-15 avancronici ale meciului FC FCSB v Viktoria Plzen aşa că dacă îl alegeţi pe acesta ca garnitură la bere sper să meargă bine: noi zicem că va ieşi de vreo 3-4 goluri dar nu am putea să vă spunem în care poartă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.