Champions League 2017 – 2018: ziua 2

0

După o seară liniştită ca cea de ieri – favoritele s-au impus pe linie – ne dorim ca măcar în seara asta să avem ceva sare şi piper. Poate un APOEL, poate un Feyenoord, Maribor, cine ştie.

Grupa E (Liverpool, Sevilla,  Spartak Moscova, Maribor)

Primul meci al serii, Liverpool v Sevilla e debutul lui Klopp în UCL, cu Liverpool. Ambele trupe par în formă – deşi Liverpool tocmai a luat o sacoşă de la City, circumstanţial aş zice – şi cum e primul meci din dubla care va decide locul I în grupă mă aştept să fie unul încins. Liverpool nu are probleme recente de lot, inclusiv Coutinho şi Salah sunt daţi ca probabili, Sevilla nu poate conta pe Nolito. Mă îndoiesc că Klopp va schimba 4-3-3 -ul obişnuit, rămîne să vedem dacă Berizzo merge cu distribuţia din campionat (4-1-4-1) sau cu cea cu care a intrat la Istanbul (4-2-3-1, cu Pizzaro şi N’Zozi la inchidere.
Embed from Getty Images

Maribor v Spartak Moscova e meciul pentru locul III şi dintre cele două combatanzte gazdele m se par mai în formă. Mai mult, ruşii au ceva probleme în ultimul timp (doar 7 puncte din 5 meciuri). Promes marchează destul de des, s-ar putea să-l vedem şi diseară pe tabelă.

Grupa F (Manchester City, Napoli, Şahtior, Feyenoord)

Favoritele deschid în deplasare, Manchester City la Feyenoord, Napoli la Şahtior. Guardiola ar trebui să aibă un meci lejer, diferenţa dintre loturi e imensă. Ambele rulează fin în campionatele interne, Jorgensen (Feyenoord) este singura absenţă, Guardiola va roti cu sigutanţă aşa că avem premisele unui meci spectaculos. Cu goluri şi cu victoria, probabilă, a cetăţenilor.
Embed from Getty Images

Mai strâns pare Şahtior v Napoli, cu ucrainienii în formă mare şi cu vreo 9 meciuri oficiale până acum. Napoli e clar mai experimentată şi chiar dacă e de abia la început de sezon să notăm că în ultimele două sezoane de UCL a pierdut doar o singură dată în deplasare: la Real Madrid. Ar fi o mare surpriză ca oamenii lui Fonseca să scoată 3 puncte din meciul ăsta.

Grupa G (Monaco, Porto, RB Leipzig, Besiktas)

Primul meci al celei mai echilibrate grupe e RB Leipzig v Monaco. Echipa minune din Bundesliga, debutantă în UCL, dă ochi cu semifinalista ediţiei precedente. Pare one way dar ţinând cont de ce au mai schimbat prin lot (vândut din el) parcă nu aş pune toţi banii pe francezi. Le lipseşte Lemar – o pierdere importantă, nemţii nu îl au pe Keita, la fel de important. Per total un meci echilibrat, în care francezii au şansa tracului pe care îl vor resimţi nemţii sau … nemţii vor avea bafta începătorului? S-ar putea să vedem goluri. S-ar putea.
Embed from Getty Images

Porto îi primeşte pe turcii de la Besiktas fără Maxi Perreira şi Aboubakar dar cu o apărare de fier: nici un gol primit în 5 meciuri oficiale. Turcii sunt şi ei în formă şi sezonul trecut pierdut doar la DInamo Kiev (victorie la Napoli şi egal la Benfica). S-ar putea să fie mai greu decât arată acest 1.45 din dreptul lui Porto.

Grupa H (Real Madrid, Borussia Dortmund, Tottenham, APOEL)

Tottenham v Dortmund: să punctăm că anul trecut Dortmund i-a tăvălit pe Spurs (victorii dus-întors, 5-1 la general) iar D. Alli e suspendat. De cealaltă parte avem o trupă subţiată de accidentări (Schurrle, Schmelzer, Weigl, Rode etc) care are rezultate bune dar un joc mai slab – vezi şi egalul obosit cu Freiburg din acest uichend. Meciul are miză mare – din această dublă se alege locul II – aşa că mă aştept la un meci prudent făcut de Pochettino, ar fi cam greu de explicat ratarea calificării. Sunt curios ce va juca Bosz: clasicul 4-3-3 sau, acum că a rămas fără Dembele şi joacă în deplasare, trece la un 4-5-1 cu Aubameyang singur vârf şi Pulisic venind din dreapta.
Embed from Getty Images

Jucătorii lui Real Madrid ies în seara asta la plimbare şi, după, se opresc un pic pe la stadion că au oaspeţi. APOEL va strânge rândurile să nu păţească o “Qarabag”, Realul trece printr-o minicriză aşa că am impresia că va fi un meci mai strâns decât ne arată cotele. Data trecută a fost 5-2, nu ştiu dacă în seara asta vedem aceeaşi diferenţă.