Ziua 26 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Hai să vedem cine va da ochi cu renăscutul Ronaldo, în finala Champions League 2016 – 2017.

AS Monaco v Juventus

Ceva veşti bune pentru Jardim: Mendy şi-a revenit după accidentare, Bakayoko e şi el refăcut (deşi nu cred că prinde diseară) iar Fabinho e din nou disponibil după suspendare.

Juve nu se poate baza pe Khedira (suspendat), altfel e la full squad.

AS Monaco e revelaţia acestei ediţii de UCL, o echipă venită din fundul calificărilor ce a înşirat adversari ca Fener, Villareal, Spurs, Leverkusen, Manchester City şi Borussia Dortmund. Frumoasă colecţie! În acelaşi timp, e adevărat că demolarea lui City a venit pe fondul tacticii inadecvate propuse de Pep (cum să joci cu Kolarov în faţa lui Mbappe, după ce de abia te trecuseră apele la acel 5-3?) sau că umilirea lui Dortmund a venit pe fondul atentatului (meciul tur) sau al deschiderii scorului din offside (meciul retur).

Clar e un singur lucru: Juve e cel mai tare adversar al lui AS Monaco.

Italienii par ceva mai solizi decât în sezonul în care au ajuns în finala UCL şi ultima ispravă – să nu primească gol de la Barcelona, tur-retur – i-a făcut pe mulţi să îi facă câştigători de UCL. Să nu uităm că totuşi jocul bătrânesc al Barcelonei, din ultima vreme, poate da emoţii doar lui Real Madrid.

Meciul

Sunt aproape sigur că Allegri nu va schimba abordarea şi Juve va juca la fel de agresiv ca în mai toate partidele din UCL: până la urmă are 5 victorii din 6 meciuri de UCL (deplasare), cu gol/goluri marcate în 5 (doar Barcelona a reuşit performanţa să nu primească).

Apărarea lui Juve e solidă, versată, diferită de tot ce au întâlnit francezii până acum; apărarea francezilor nu e nici măcar aproape de acest nivel şi cred că aici se va face diferenţa: cine va primi mai puţin va merge mai departe.

Pronostic

Aş fi mirat dacă Juventus ar pierde aici aşa că Juve DNB @ 1.7 e o alegere. Dybala to score @2.9 e o altă opţiune, italianul pare în stare să găsească o breşă în apărarea lui Jardim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.