Ziua 25 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Pe vremuri era Olympique Lyon ca adversar tradiţional al Realului dar cum francezii nu au mai prins Champions League iată că locul lor a fost luat de Atletico: un Real v Atletico a devenit deja un clasic al Champions League: 2014 finală, 2015 sfert de finală, 2016 finală şi 2017 semifinală.

Cum ar zicea nea Gigi magazionerul, sunt două echipe care se cunosc ca pe propriile lor truse de scule.

Ca idee generală, nu mă aştept la surprize tactice, pe de o parte Simeone e prea fidel distribuţiei care i-a adus atâte victorii, de cealaltă parte Zizou nu e chiar tipul tacticianul versat.

Pepe, Coentrao şi Bale lipsesc de la Real aşa că Varane va sta lângă Ramos, în centrul apărării iar Isco (sau Asensio) va intra în locul lui Bale. Restul, neschimbaţi.

Atletico stă un pic mai prost, cu Juanfran, Vrsaljko, Fernández şi mai nou Giménez accidentaţi. Gaură mare de fundaşi dreapta – aşa că Luis Hernandez va prinde titular. Altfel, acelaşi 11 şi pentru Simeone care va intra cu Gameiro titular (lângă Greizmann). Cred.

Meciul

Cum nu mă aştept la artificii tactice, am impresia că vom avea cam aceeaşi desfăşurare ca în toate celelalte întâlniri de UCL: Real la conducerea jocului, Atletico grupată şi ermetică. De-a lungul anilor am tot aşteptat ca meciul dintre ele să se aprindă dar speranţele au fost repede şterse de pragmatismul lui Simeone (şi nu numai).

Un semn de întrebare la Real Madrid: forma bună a lui Morata l-ar face pe acesta titular. De văzut dacă Zidane riscă să şi-l pună în cap pe Benzema sau rămâne conservator şi intră cu francezul în primul unşpe.

Marco Asensio Champions League 2016 - 2017

De urmărit: Asensio de la Real (dacă va prinde, e din ce  în ce mai important pentru faza ofensivă) şi, clasic, Griezmann care are o pâine albă de mâncat cu apărarea în pioneze a Realului.

Pronostic

Ultimele 10 întâlniri ne arată linia 2-5-3 iar ultimele 5 meciuri de pe Bernabeu ne arată 1-3-1, aşa că nu prea văd de ce e favorită Real Madrid. Poate absenţele să tragă în sus cota lui Atletico dar când mă gândesc cum a prestat Real cu Bayern…

Atletico X2 ar trebui să nu dezamăgească, iar pentru cei mai curajoşi dintre noi un Atletico DNB e “preţuit” la 3.5. Gameiro to score e la 3.6 şi aş zice că merită încercat.

Kevin Gameiro Champions League 2016 - 2017
foto de pe http://www.mundodeportivo.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.