#EuropaLeague, semifinala 2: Celta Vigo v Manchester United

0

Meciul care va da adversara lui Ajax în finala Europa League (nu ştiu cum se spune la “Remontada” în franceză).

Celta Vigo e o apariţie surprinzătoare la acest nivel dar aşa cum spunea un chibiţ de prin Spania “(…) în zilele ei bune, se poate lua la trântă şi cu Real Madrid sau Barcelona”. Acelaşi lucru putem spune şi despre Manchester United, deşi din cu totul alte motive – suporterii lor ar fi vrut mai degrabă să îşi ia liber marţi sau miercuri seara.

Celta nu are probleme de lot în afara lui Giuseppe Rossi (accidentat). Manchester United e la polul opus, cu Rojo, Shaw, Zlatan, Fosu-Mensah accidentaţi şi Jones, Pogba, Mata, Bailly, Smalling reveniţi după accidentări (dar nu complet refăcuţi). Încă puţin şi Mourinho ar fi trebuit să joace cu fundaşii laterali ca centrali şi cu extremele ca fundaşi laterali. Sau fără fundaşi.

După ce şi-a asigurat calificarea în EL, Celta a lăsat motoarele la relanti în campionat (şi aşa nu avea speranţă la vreo clasare superioară) şi a încasat trei înfrângeri consecutive. Clar, scopul lor este Europa League, campionatul e deja închis pentru ei (în ultima etapă au menjat mai mulţi titulari).

Manchester United trage de la începutul sezonului de un loc de Champions League dar cum-necum nu se pot apropia de locul IV, chiar şi când contracandidatele fac paşi greşiţi (şi câte oportunităţi din astea au fost…). Cu o evoluţie oscilantă, trupa lui Jose nu prea pare în stare să intre în UCL din campionat, aşa că EL rămâne varianta mai la îndemână.

Meciul

4 victorii, un egal şi o înfrângere are Celta în “eliminatoriile” EL, 3 victorii şi 3 egaluri are Manchester în aceeaşi perioadă. Interesant este că singura înfrângere a Celtei a venit acasă, de la Sahtior.

United nu a rupt gura târgului prin Europa League dar nici nu s-a făcut de baftă. Acum, cu atâtea absenţe şi cu un adversar odihnit şi determinat, am impresia că le va fi mai greu să scoată egalul (sau victoria).

Mourinho va trage de meci să ducă decisivul pe Old Trafford, Celta va ținti 0 în dreptul golurilor primite așa că avem premizele unui meci liniștit. Să vedem.

De urmărit: Iago Aspas de la Celta şi Marcus Rashford de la United.

Pronostic

Aş merge pe un United DNB şi un over 2.5 când cota va trece de 2.5-2.6

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.