Europa League, semifinala 1: Ajax v OL

0

Întrerupem programul nostru obişnuit şi aruncăm un ochi spre surioara mai mică a Champions League: Europa League a ajuns în faza semifinalelor iar cele 4 combatante simt că potul cel mare le este la îndemână (3 meciuri): locul în grupele Champions League.

În prima semifinală se văd Ajax v Olympique Lyon, Ajax fiind singura trupă care, la o adică, are şanse să prindă loc de UCL şi în competiţia internă. Lucru ce nu este valabil pentru celelalte trei combatante, Olympique, Celta Vigo şi Manchester United.

Ajax intră în meci cu două absenţe mari: Viergever (MOTM cu Schalke) şi Veltman, ambii fundaşi, ambii suspendaţi. Pierderi importante şi în condiţiile date, linia de fundaşi a olandezilor va fi Tete-Sanchez-De Ligt-Riedewald/Sinkgraven (21-20-17-2o/21 – vârsta fiecărui jucător). În afară de problemele din defensivă Bosz e cu trupa completă.

Genesio are doar o singură bătaie de cap: Lacazette e dat incert şi cred că nu va fi forţat la Amsterdam, în orice caz nu tot meciul. Fekir e destul de bun la hăituit gaşca de tineri din apărarea lui Bosz. Ah, Depay nu e disponibil, ajucat cu United în această competiţie.

Meciul

Ajax cu trupa completă ar fi fost favorită, în opinia mea. Însă fără oamenii ăia din apărare cred că abordarea lor va fi una şi mai precaută – important va fi să nu primească gol, nu să marcheze mai multe (cei doi revin în retur); să nu uităm că OL marchează meci de meci în deplasări (a marcat în 9 din ultimele 10 meciuri).

Apărarea a fost punctul forte al olandezilor în acest sezon de EL: au luat doar 2 goluri în 6 meciuri (şi alea de la Celta, pe final de meci, la 3-0 pentru ei).

De urmărit: Klassen de la Ajax (are în faţă un adversar greu, Valbuena) şi Tolisso de la francezi (de vor avea francezii vreo şansă la gol de la el va veni).

Pronostic

OL DNB la 2.3 pare tentant – nu cred că francezii vor pierde diseară. U2.5 e cotat la 2.25 şi merită luat (fie şi numai pentru trading).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.