Ziua 19 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Ultima tranşă de meciuri din optimile Champions League 2016-2017. Jumătatea asta a fost mai egoistă cu golurile până acum.

Să sperăm că alde Juve, Sevilla, Leicester etc vor încerca să fie la înălţimea trupelor de pe cealaltă parte de tablou.

Juventus v Porto

Lucrurile sunt destul de clare în optimea asta: italienii s-au impus lejer (nici măcar nu au primit gol) la Porto, aşa că Juventus to qualify e preţuit cu 1.01.

Meciul

Sturaro lipseşte din trupa lui Allegri; de la portughezi lipseşte Tello, suspendat.

Singura necunoscută a acestui meci este cât de agresivi vor fi cei de la Porto. În tur au fost nevoiţi să renunţe până şi la gândul unui contraatac după eliminarea lui Tello, diseară nu mai au ce apăra.

La Porto au reuşit să reziste în faţa lui Juve mai bine de 70 de minute, din care vreo 40-45 în 10 oameni. Diseară trebuie să o bage în aţe, fie numai şi pentru impresia artistică.

Din ce se aude Allegri nu va schimba mai nimic şi va intra cu ce are mai bun. Cu titlul aproape în buzunar, Champions League a devenit principala obligaţie de serviciu.

Pronostic

Juve la peste 1.7-1.75 ar fi de luat. În principiu vor bate şi în retur, nu îi văd să se mulţumească cu un egal.

Dar mai bună mi se pare cota de 2.10-2.2 pentru Over 2.5. Eu zic că iese lejer.

Ah, şi Dybala ar putea să fie pe tabela de marcaj – asta pentru cei mai curajoşi dintre noi.

Leicester v Sevilla

Meciul serii: ultima şansă pentru Leicester să scoată ceva de la acest sezon (deşi nici o optime de UCL nu e chiar rău), şansa Seviliei să arate că a crescut, că a intrat în liga mare, de la căştigătoare de EL la sfert-finalistă de UCL.

Meciul

Nici una dintre combatante nu are probleme de lot.

În tur a fost un meci la discreţia spaniolilor care au marcat repede, au dominat destul de lejer meciul numai ca pe final să se vadă la doar un gol distanţă de englezi, başca şi un gol primit. De la întâlnirea aia, Sevilla a mai jucat trei meciuri în care a părut cam obosită. O victorie şi două egaluri chinuite, 3 goluri marcate şi 2 primite – nu foarte îmbucurător pentru suporterii lor.

Leicester, în schimb, a turat maxim motoarele după demiterea lui Ranieri şi a câştigat cele două meciuri pe care le-a jucat, cu câte un 3-1: primii căzuţi au fost Liverpool (dominaţi serios de Leicester) următorii au fost cei de la Hull. Zece zile de pauză au avut englezii – meci amânat cu Arsenal.

“If we give this performance again, we will have a lot to worry about in the Champions League,” a zis Sampaoli după meciul cu Leganes doar că el a trimis în teren o trupă fără Nasri, N’Zonzi, Vitolo, Iborra, Escudero, Pareja. Adică o mână de titulari care au avut posibilitatea să îşi mai tragă sufletul. De reţinut faptul că Sevilla nu mai marchează aşa cum o făcea la sfârşitul anului trecut, doar 10 goluri în ultimele 8 meciuri (din februarie încoace).

To be or not to be – ar zice urmaşul lui nea William. Craig Shakespeare a primit ok-ul să rămână pe banca lui Leicester până la sfârşitul sezonului şi trupeţii lui au renăscut. Face sfert de finală şi termină la mijlocul clasamentului – motive serioase pentru o prelungire de contract.

Leciester are 3 din 3 victorii pe teren propriu, în UCL. Sevilla nu a pierdut în deplasare în sezonul ăsta de UCL: doi de 0-0 (la Juve şi Lyon) şi un 1-0 la Zagreb.

Pronostic

Îmi pare că Leicester e una dintre echipele alea care renaşte sub efectul demiterii antrenorului.

Aşa că riscăm ceva pe ei, Leicester to Win @3.1, Leicester to Qualify @3.75 – cotele sunt bune dacă avem în vedere forma mai puţin strălucitoare a Seviliei.

La over cotele sunt foarte mici aşa că merge doar un live, dacă va fi cazul (şi cred că va fi).