Ziua 17 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Prima manşă a optimilor de finală UCL a stabilit un record: 34 de goluri marcate în doar 8 meciuri. 4+ media per meci, ceva ce nu s-a mai văzut în Champions League.

În seara asta se revăd 2 trupe care în tur au fost lejer peste medie (6 goluri în FCBvARS) şi alte două care au fost un pic sub medie (4, în RMAvNAP). Aş zice să ne aşteptăm la meciuri la fel de spectaculoase.

Arsenal v Bayern Munchen

În tur, băieţii lui Arsene au rezistat o repriză. Prima. Apoi, au cedat ca un pachet de unt scos pe geamul vilei din Santorini, în 10 minute fiind întorşi pe ambele părţi de Lewa şi Thiago (de două ori). Apoteoticul gol din final, semnat de morarul nostru favorit, nu a făcut decât să

De la meciul ăla, Arsenal a mai avut o cupă cu Sutton (greu, 2-0) şi un 1-3 cu Liverpool. Am văzut cum o apărarea lui Arsenal a primit două boabe, într-o repriză, de la o trupă despre care poţi zice orice numai că e tehnică nu. Şi diseară se văd cu una dintre cele mai tehnice echipe din lume!

Scandalul din jurul lui Alexis Sanchez se pare că a venit “perfect” peste forma proastă în care a intrat Arsenal, şi Wenger a explorat ideea unui 11 fără Sanchez. Numai că chilianul a dovedit că e un om important: lăsat pe bancă în prima repriză a meciului cu Liverpool, a intrat la pauză şi în câteva minute a pus o minge perfectă pentru golul de 1-2 al lui Wellbeck.

Bayern – business as usual: o sincopă cu Hertha (Paulaner să fie de vină?) şi apoi 3 meciuri în care au marcat de 14 ori şi nu au luat nici un gol.

Meciul

Fără miză, Bayern e deja în sferturi. Pentru Arsenal meciul are o oarecare miză: sunt acasă şi parcă ar vrea să nu mai fie călcaţi în picioare plus că o victorie aici ar mai drege atmosfera la echipă.

Cazorla şi Ozil sunt indisponibili, Ancelotti nu se poate baza pe Lahm (suspendat) iar Neuer, Costa şi dom’ Profesor Boateng sunt incerţi.

Dacă Arsene merge pe mâna lui Sanchez atunci îl vom vedea probabil în stânga trio-ului din spatele lui Giroud. Altfel, mă aştept la acelaşi 11 din meciul cu Liverpool. Don Carlo nu are probleme, Rafinha intră în locul lui Lahm şi probabil îl vom vedea pe Kimmich în locul lui Vidal. De urmărit dacă Muller a reuşit să îl convingă pe italian că merită titluar şi în Champions League.

Pronostic

Greu de crezut că – la forma în care se află cele două echipe – Arsenal poate bate pe Bayern. Aşa că aş merge un pic riscant pe Over 1.5 până în pauză, la 2.20 – Bayern are “prostul” obicei să se arunce peste adversar şi să marcheze destul de repede. Bineînţeles, clasicul pariu al serilor Bayern în Champions League: Muller to score!

Napoli v Real Madrid

Golul lui Insigne dă speranţe oamenilor lui Sarri: dacă marcheyză repede, ca în tur, ar mai fi de 2 eurocenţi speranţă.

Napoli e inconstantă atât în joc cât şi în rezultate: de la meciul de pe Santiago a colectat două înfrângeri (Atalanta şi Juve) dar a bătut la AS Roma. La fel ca la meciul tur, Sarri încearcă să ia presiunea de pe proprii jucători: “I have heard many of you (the press) talking about pressure, but the pressure should be all on Real Madrid’s shoulders. It’s them who are the world and European champions. It’s them who are the richest club in the world, hence it’s normal that they will advance to the next round. Our task is to make sure they really struggle.” Data trecută era cât pe aici să îi iasă.

Real Madrid, altă trupă inconstantă: înfrângere la Valencia, victorie la limită la Villareal, egal chinuit la Las Palmas, cu două goluri în ultimele 5 minute, victorie cu Eibar. Şapte goluri în 5 meciuri e un semn că apărarea lui Real are o mare problemă.

Meciul

Nici o problemă de lot pentru Napoli, Varane lipseşte de la Real. Pentru spanioli vestea bună e că atât Ronaldo cât şi Bale sunt apţi de joc, ei lipsind de la ultimul meci (unul accidentat altul suspendat).

Napoli pierde greu acasă în Champions League (1 din ultimele 10 meciuri) dar nici Real nu pierde prea multe în deplasare (2-4-4).

După cum lasă să se înţeleagă don Sarri, Napoli va intra fără presiunea rezultatului, la ce va fi. Numai că mie mi se pare că Realul, chiar şi aşa mai inconstant, e favorită şi în acest retur. Doar vreo prestaţie ieşită din comun a italienilor să le strice seara (şi nu la calificare mă refer).

Pronostic

Mă uit cu interes la un X la pauză – am impresia că Realul va sta la contraatac, italienii nu vor risca prea mult cu aripile Ronaldo şi Bale. După, un Over 1.5 dacă avem cotă de 1.5-1.6. Ronaldo to score e o altă opţiune, portughezul nu a mai marcat în Champions League din septembrie 2016!