Ziua 14 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Hai că ieri a fost o seară pe cinste, cu PSG ștergând pe jos cu Barcelona (rezultat + prestație) și cu Benfica reușind un rezultat aproape perfect în fața lui Dortmund.

Diseară ne delectăm cu:

Real Madrid v Napoli

Începutul de an l-a prins pe Zidane cu chef de experimente, 3-4-3 și, mai rar, 3-5-2. Experimente parțial eșuate, dacă ne uităm la caftul luat de la Sevilla (în ultimele 10 minute) sau eliminarea din Cupa Spaniei în fața Celtei. Fie Zizou a ratat reglajele, fie nu are la dispoziție jucători polivalenți (ghici!).

Diseară cred că va merge clasic, pe 4-3-3, cu Vazquez în locul lui Bale, de altfel singurul absent din lotul spaniolilor.

Cât despre orientarea tactică eu zic să îi dăm cuvântul: “In a two-legged tie, the aim is always to keep a clean sheet and that’s our message. They will play directly because they are fast and intense. They might get behind our defensive line but we have to make sure it doesn’t happen very often.”

Napoli e una dintre cele mai în formă trupe din Europa, cu o serie de 18 meciuri consecutive fără înfrângere (în toate competițiile), câștigătoarea grupei de UCL (cu două victorii și un egal în meciurile din deplasare).

Sarri are tot lotul la dispoziție și apelează la coarda sensibilă pentru a-și motiva trupa: “Sometimes it’s a positive feeling because it gives you a boost. On the other hand if you don’t have courage to face your opponent with determination there is no need to play.”

Meciul

Modrici – Casemiro – Kroos ar trebui să domine mijlocul și să fie cei care impun ritmul de joc. Tot ei ar trebui să găsească soluții pentru neutralizarea lui Hamsik, omul în jurul căruia se învârte jocul lui Napoli. Ar trebui.

Zidane a indicat în mare obiectivul Realului dar e de urmărit dacă nu cumva a fost praf în ochi și ne trezim cu toată echipa Realului în ultima treime.

Altfel, sunt destul de sigur că dacă Realul va câștiga, o va face greu, mai greu decât a pierdut Barcelona ieri 🙂

Să-l ascultăm din nou pe Sarri: “Zidane is already preparing for us? Probably because he has more time” :)

Pronostic

Ambele marchează ar trebui să livreze; pentru cei mai curajoși dintre voi ar merge încercat un Napoli X2 la pauză.

Bayern Munchen v Arsenal

Un fel de clasic al Champions League, trupele se întâlnesc pentru a treia oară în ultimele cinci sezoane.

Bayern are o serie de 14 meciuri fără înfrângere însă chibiții strâmbă din nas atunci când vine vorba despre joc. Ancelotti e mulțumit sau cel puțin așa pretinde: “I am happy with how my players have been playing recently. We’ve had some great results in the league and the cup.”

Italianul a confirmat că Ribery și dom’ Profesor Boateng nu participă – în mod normal o veste bună pentru Muller dar am impresia că morarul nostru favorit nu va prinde un loc de titular.

De obicei Arsene ieșea din UCL în faza optimilor. Sezonul âsta riscă să o termine la fel și dacă nu i-a titlul am impresia că își termină cariera la Arsenal.

La fel ca Bayern, Arsenal are rezultate bune (cu mici sincope) dar jocul prestat este unul care nu mulțumește pe nimeni. De când Ozil a ieșit din formă Arsenalul se cam târâie.

Doar Cazorla, Ramsey și Lucas Perez lipsesc – o situație destul de bună în cazul lui Arsenal.

Meciul

Ținând cont de jocul încâlcit pe care îl presteazâ ambele echipe ar trebui să vedem un meci mai slab, cu ambii antrenori gândindu-se mai degrabă la propria poartă decât la cea a adversarului.

Ancelotti ne dă ceva speranțe: “We won’t play to avoid conceding tomorrow, but we want to have control of possession. Of course, Arsenal have quick players and can counter well, but the match takes place over 180 minutes.” dar de la Wenger nu am auzit nimic.

În condițiile în care Bayern va pune stăpânire pe minge, singura șansă a celor de la Arsenal este contratacul. Și aici Sanchez e cap de linie.

De urmărit duelul dintre Koscielny și Lewa – dacă francezul rezistă atunci Arsene are o șansă la un rezultat onorabil.

Eu voi fi cu ochii pe Muller (dacă prinde) și Xhaka.

Pronostic

BTS e singura chestie care îmi sare în ochi. Bayern to win e cam jos așa că nu merită riscul. Odată ce ajunge la 1,7-1,8 ar merita încercat