Ziua 11 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Grupa A: Arsenal, FC Basel, Ludogorets, PSG

În grupa A au mai rămas de jucat ordinea calificatelor şi locul de EL. Cum nu prea văd ca bulgarii să rupă norii la Paris, elveţienii stau la mâna lor: de scot punct cu Arsenal merg în EL. De fac acelaşi rezultat ca Ludogorets, atunci sunt out.

PSG v Ludogorets

Veratti e suspendat pentru acest meci, Rabiot e accidentat; bulgarii sunt cu lotul complet. PSG are nevoie de victorie ca să termine pe primul loc şi nu văd de ce nu ar scoate-o chiar dacă se tot vorbeşte că Emery ar putea roti.

FC Basel v Arsenal

Elveţienii nu au probleme de lot, Arsene nu îl are pe Coquelin (plus cei care lipsesc mai demult) şi Giroud e incert. Cum şansele să termine pe primul loc sunt subţiri, mă tem că Arsene va rula nişte tinerei. De va fi aşa, şansele lui Basel să prindă EL devin ceva mai consistente.

Grupa B: Benfica, Besiktas, Dinamo Kiev, Napoli

Singurii care nu au miză în seara asta sunt ucrainienii. Restul de trei trupe se pat pentru calificarea în optimile UCL.

Dinamo Kiev v Besiktas

Danilo Silva şi Fedorchuk lipsesc de la Kiev, Talisca şi Erkin de la turci. Meci cu miză enormă pentru turci care încearcă pentru a şasea oară să treacă de faza grupelor (nereuşind niciodată până acum). Sunt singura echipă neînvinsă în această grupă şi a scos egal la Benfica şi victorie la Napoli. În mod normal nu pierd nici meciul ăsta dar un egal nu le ajunge decât în cazul în care Napoli pierde. De văzut cum va face faţă trupa lui Guneş la presiunea din a doua repriză în cazul – probabil – în care vor fi la egalitate cu Dinamo Kiev.

Benfica v Napoli

Grimaldo, Horta şi Eliseu lipsesc de la Benfica, Napoli nu îl are pe Milik. Portughezii au nevoie de victorie pentru a fi siguri de calificare, un egal punându-i în situaţia să stea cu radio-receptorul pe frecvenţa Kievului: de bate Besiktas sunt out. Napoli merge şi la egal aşa că ăsta le va fi planul de joc.

Grupa C: Barcelona, Borussia Monchengladbach, Celtic Glasgow, Manchester City

Grupa e încheiată, cu Barca şi City calificate (în ordinea asta), Gladbach în EL, Celtic la meciurile cu Rangers. Nicio miză cu adevărat importantă aşa că ar trebui să vedem meciuri spectaculoase,, cu ceva goluri. City ar trebui să mai tragă un spectacol cu băieţii lui Rodgers, în timp ce Barca va trage tare să mai taie din amărăciunea de după El Clasico.

Grupa D: Atletico Madrid, Bayern Munchen, PSV Eindhoven, FC Rostov

La fel ca grupa C şi aceastî grupă e încheiată: Atletico merge de pe prima poziţie, Bayern de pe a doua, merituoasa Rostov rămâne în EL iar campionii Olandei rămân acasă.

Meciul serii e la Munchen unde don Carlo încearcă să lege o a treia victorie consecutivă şi, în acelaşi timp, să se revanşeze pentru înfrângerea din tur. Atunci jucau mult mai bine decât au făcut-o în ultima lună aşa că s-ar putea să nu îi iasă pasienţa lui don Carlo. Atletico e în parametrii obişnuiţi, cu zero goluri primite în ultimele 4 meciuri şi cu 11 goluri marcate (au avut meci de cupă).

Să fi venit ziua lui Muller? 🙂