Ziua 8 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

E seara în care Leicester ar putea deveni a doua echipă engleză calificată în optimile UCL, cu Real şi Dortmund venind şi ele lângă Atletico şi Bayern Munchen.

Grupa E: Bayer Leverkusen, CSKA Moscova, AS Monaco, Tottenham

Grupa cu cele mai multe rezultate de egalitate până în acest moment. A venit vremea distanţărilor.

Tottenham v Bayer Leverkusen

După acel 0-0 muncitoresc din tur ambele trupe au mers cu frâna de mână trasă: Spurs două egaluri şi o înfrângere, Leverkusen o victorie, un egal şi o înfrângere. Lamela, Kane şi Alderweireld lipsesc de la Tottenham; Bender, Pohjanpalo lipsesc de la nemţi cu Toprak şi Tah daţi incerţi.

Spurs sunt cu un ochi la meciul din uichend aşa că merg pe ambele să marcheze.

Monaco v CSKA Moscova

După întâlnirea de la Moscova ambele trupe au mai avut câte două meciuri. În timp ce francezii au scos o victorie (6-2 cu Montpellier) şi un egal (la St. Etienne), ruşii au jucat cu vecinele şi au pierdut cu ambele (Lokomotiv şi Spartak). Dirar şi Moutinho lipsesc de la Monaco, la ruşi Eremenko e suspendat iar Dzagoev e dat incert.

Monaco sunt foarte buni pe teren propriu (4-1-0 atât în UCL cât şi în toate competiţiile), CSKA e foarte slabă “afară” (0-1-4 în UCL, 1-0-4 în toate competiţiile). Nu prea văd ce ar periclita victoria francezilor aşa că Monaco sau Monaco -1 sunt de luat.

Grupa F: Borussia Dortmund, Legia Varşovia, Real Madrid, Sporting Lisabona

Legia v Real Madrid

Fără probleme de lot pentru polonezi, Casemiro, Modric, Pepe şi Ramos lipsesc de la spanioli. Lejer, 3 puncte pentru Real – rămâne în discuţie cât va fi diferenţa de scor. Să notăm că în ultimele 5 partide din deplasare Real Madrid a marcat de 21 de ori (16 dacă îi scoatem din calcul pe Leonesa).

Borussia Dortmund v Sporting Lisabona

Singura victorie din luna octombrie a celor de la Dortmund a fost cea de la Lisabona. Portughezii stau un pic mai prost: nu au nici o victorie în octombrie (aia din cupă nu se pune). Avem, deci, două trupe într-o oarecare eclipsă de formă. Reus şi Subotic şi-au revenit dar nu sunt anunţaţi pentru diseară iar Schmelzer, Bender, Durm şi Piszczek sunt incerţi. Sporting e fără probleme importante de lot.

Dortmund prestează destul de consistent acasă şi mă aştept să o facă şi în această seară. Sporting nu e o forţă în deplasări dar ar putea marca pe Signal Iduna Park. Sporting to score sau Dortmund&Over 2.5 – la alegere. Dembele to score e pentru cei mai încrezători dintre noi.

Grupa G: Club Brugge, FC Copenhaga, Leicester, Porto

FC Copenhaga v Leicester

Copenhaga are doar o singură înfrângere în acest sezon: aia din tur, de la Leicester. De partea cealaltă, Claudio Ranieri a reuşit să mai stabilizeze trupa şi după ce şi-a asigurat (aproape) calificarea în optimi a mai luat 4 puncte şi în Premier League. Fără probleme de lot pentru Copenhaga, Slimani va lipsi de la englezi, Musa e dat incert.

Bate la Copenhaga – Ranieri e în optimile UCL. În condiţiile în care Porto va trece de Brugges, Copenhaga nu prea are altă variantă în afara victoriei – asta dacă mai vrea în Champions League. Pare un meci pentru contraatacul lui Leicester aşa că Leicester +0.25 nu ar trebui să dezamăgească.

FC Porto v Brugge

Porto nu are nici o problemă de lot, la fel şi Brugges (Engels lipseşte de ceva timp). În tur, portughezii au scos victoria în prelungirile meciului (din penalty) dar au dominat cam tot timpul. Pe teren propriu probabil vor domina şi mai şi iar Brugges e cam timidă în deplasările de UCL. E loc de un gol pentru belgieni dacă nu vă mulţumeşte cota de pe Porto -1.

Grupa H: Dinamo Zagreb, Juventus, Olympique Lyon, Sevilla

Sevilla v Dinamo Zagreb

Sevilla a dominat total meciul de la Zagreb, a bătut cu 1-0 şi mă aştept la acelaşi scenariu şi pentru acest meci doar că diferenţa va fi un pic mai mare. Nasri s-a accidentat şi nu prinde meciul din seara asta, Antolic lipseşte de la Zagreb.

Sevilla -1.5 ar putea fi o soluţie dar cota este dezolant de mică. Poate în live, dacă Sevilla nu marchează în primele 20-30 de minute.

Juventus v Lyon

În tur a fost un meci echilibrat, cu Lacazette ratând un penalty în prima repriză şi Cuadrado marcând singurul gol al meciului, după ce Juventus rămăsese în 10.

Chiellini rămâne accidentat, Dybala şi Pjaca s-au accidentat şi ei, Lemina e suspendat după roşul din tur dar a revenit Mandzu pentru italieni. Jallet rămâne accidentat, Valbuena la fel dar Granier e în cărţi.

Meci strâns dar parcă aş merge pe Over2.5 în ciuda statisticii (Juve nu a primit gol în acest sezon de UCL iar Lyon a marcat doar contra lui Zagreb). Altfel, victorie Juve dar cota e prea mică.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.