Ziua 10 – #ChampionsLeague 2016 – 2017

0

Aseară s-a mai pus o cărămidă/bolţar/BCA peste visele umede ale celor de la Spurs. Lăsăm asta aici, pentru posteritate 🙂

Şi acum să trecem în revistă meciurile.

Grupa A: Arsenal, FC Basel, Ludogorets, PSG

Arsenal v PSG

De când cu BREXIT-ul, Internele Regatului Unit sunt ceva mai atente, mai catolice decât Papa: tocmai ce au refuzat viza lui Serge Aurier, acuzat că ar fi caftit un poliţist. Nu contează că nevricosul a depus apel si, până la o sentinţă definitivă, e considerat nevinovat. Să ne trăieşti farage, borise şi toată şleahta voastră de brexitari.

Arsene nu are probleme recente de lot singura lui dilemă fiind Giroud sau Sanchez. Sau amândoi? PSG are ceva mai multe probleme, cu Di Maria şi Areola incerţi, Rabiot accidentat şi Aurier rămas pe malul celălalt.

Dacă vrea locul I, Arsenal trebuie să bată aici – un egal ar complica puţin lucrurile. Sezonul ăsta au două victorii din două meciuri, fără gol primit. Dar nici PSG nu e mai prejos, cu două victorii din două meciuri în deplasare. Meci echilibrat, greu de estimat, dar absenţele din tabăra lui Emery mă trimit la un Arsenal DNB.

Ludogorets v FC Basel

E meciul pentru EL, în care de la 1-1 în sus elveţienii au prima şansă la calificare, 0-0 sau victorie gazde îi pun pe bulgari pe orbita calificării. Ludogorets nu are probleme de lot, elveţienii au venit fără DIE (suspendat) şi cu Lang incert.

Ar trebui să vedem un meci de luptă, cu bulgarii la cutie pentru contraatac şi cu elveţienii precauţi să nu primească primii. Aş merge împotriva curentului, pe un Basel +0.25.

Grupa B: Benfica, Besiktas, Dinamo Kiev, Napoli

Calificarea se joacă în trei, doar Dinamo Kiev are liber.

Besiktas v Benfica

Chit că se joacă în Turcia, în mod normal Benfica nu ar trebui să piardă diseară. Singura problemă e faptul că îi lipseşte Horta şi Fejsa, titularii liniei de mijloc, şi Grimaldi, fundaşul stânga. Absenţe importante. La turci nu joacă eroul meciului din tur, Talisca, la fel Erkin şi Uysal.

În tur a fost 1-1, cu golul lui Talisca din prelungirile meciului. Besiktas are doar două egaluri acasă în acest sezon de UCL, Benfica a bătut la Kiev dar a luat-o la Napoli.

Benfica DNB, ambele marchează.

Napoli v Dinamo Kiev

Meci capital pentru Napoli, altceva în afara victoriei ar putea să îi lase colegi de competiţie cu APOEL Limassol. De cealaltă parte e relaxare, Dinamo Kiev având doar şanse teoretice de a prinde ultimul loc de UCL (sau locul de EL). Milik lipseşte de la Napoli, fără probleme de lot la Kiev.

Relaxarea ucrainienilor ar putea aduce goluri aşa că e de luat un BTS&O2.5.

Grupa C: Barcelona, Borussia Monchengladbach, Celtic Glasgow, Manchester City

Celtic v Barcelona

Aseară am avut un 8-4 după 6-0 în tur. Barca v Celtic a fost 7-0 în tur – vedem diseară un 9-5?

Nea Brendan nu se poate baza încă pe Tierney, Barca îi are din nou pe Messi şi Suarez (Umtiti, Iniesta şi Mathieu rămân accidentaţi). Guardiola le suflă în ceafă aşa că Barca ar trebui să bage trei puncte în sacoşă. Un semn de întrebare e forma din deplasare a Barcelonei. Barca la +1 nu ar trebui să dezamăgească.

Gladbach v City

Gladbach e într-o cădere de formă teribilă, 1-2-2 în ultimele 5. De partea cealaltă, Guardiola pare să îşi fi găsit paşii şi a trecut peste momentul “şase meciuri fără victorie”. Korb şi Hermann lipses de la nemţi, Pep e fără probleme importante de lot.

Victorie City fără doar şi poate. Dacă găsiţi City -1 la 2.2 e de luat.

Grupa D: Atletico Madrid, Bayern Munchen, PSV Eindhoven, FC Rostov

FC Rostov v Bayern Munchen

Bayern nu a mai înscris un gol de la victoria cu PSV (cel cu Hoffe a fost autogol). Rostov se bate pentru locul de EL, Bayern pentru locul I în grupă. Cu alte cuvinte avem miză, ar trebui să avem şi meci. Over 2.5 ar trebui să livreze. Rostov nu are probleme de lot, Martinez, Coman şi Neuer lipsesc de la nemţi.

Atletico Madrid v PSV

Lejer, de iarnă pentru Simeone şi ai lui. La cinismul pe care îl practică spaniolii, PSV-ul nu are nici o şansă. Cotele sunt derizorii aşa că mai bine în live sau eventual un Atletico to win to nil.