Cu materialul clientului: un pas înainte pentru #Romania

0

Nu sunt trei luni de când (aproximativ) acelaşi lot se făcea de baftă în faţa lui Sadiku. Duminică seara ne-am văzut cu Jovetic şi Savic şi am ratat victoria odată cu “eseul” lui Stanciu.

Evident, acest egal i-a descătuşat pe cei nemulţumiţi de aducerea lui Christoph Daum şi, de la vlădică la opincă, l-au călcat în picioare pe neamţ. De la Ilie meserie, Sorin-duşmanul-băncii-de-rezerve, prim-latifundiarul-ţării, Mircea_cel_degrabă-dezafiliator_de_echipe etc (lista e lungă cât o zi de post adevărat, de ală ţinut de nea Puiu) – toţi au/aveau soluţia miraculoasă prin care naţionala României nu numai că ar fi bătut Muntenegru, ci i-ar fi nimicit (ca şi cum colegul lui Godin e vreun terchea-berchea, prieten cu Cholo).

Altfel:

  • cu acelaşi lot slab valoric, fără nici măcar un meci de pregătire – eu cred că neamţul a scos maxim din acest prim meci. De marca Stanciu, nici nu mai aveam ce vorbi.
  • e greu să schimbi un sistem de joc de pe o lună pe alta. Daum a preferat să meargă pe sistemul vechi probabil pentru că materialul avut la dispoziţie nu debordează la capitolul cunoştinţe tactice sau polivalenţă. Plus: e debut de sezon, unii jucători nu au nici măcar 5-6 meciuri oficiale la activ iar (de obicei) naţionalele implicate în turneele de peste vară debutează şovăielnic în noua campanie.
  • jocul nostru a fost slab, lent, previzibil. Dar, sincer, se aştepta cineva să zburdăm ca Ronaldinho pe Santiago Bernabeu?
  • se discută mult despre “Săpunaru la mijloc? – ce caută Bicfalvi în lot?” dar se trece uşor peste titularizarea lui Benzar care a şi făcut un meci bun, lejer cel mai bun jucător al nostru.

În timpul meciului îmi tot apărea imaginea cu clasamentul campionatului naţional de fotbal. Cred că e record mondial ca un campionat să înceapă de la -26 de puncte, împărţite între trei echipe. De aici pornim, dacă e să pornim. Dacă nu, Piţi e liber.

Liga1_clasament
Liga1: 6 September 2016

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.