#EURO2016: sferturi de finală, prima jumătate

0

Copăcel, copăcel am ajuns şi în faza sferturilor de finală. Şi am ajuns aici fără prea mari surprize – nu, eliminarea Angliei nu se califică la mari surprize atâta timp cât aruncăm un ochi pe istorie.

Clasările din grupe ale Angliei şi Spaniei au făcut ca cea de-a doua jumătate de tablou să devină extrem de aglomerată – Germania, Spania, Anglia, Italia, Franţa – prima jumătate rămânând la dispoziţia gelatului şi a lui De Bruyne.

Polonia v Portugalia

Ambele s-au calificat greu, polacii la penalty-uri cu elveţienii, portughezii cu golul lui Quaresma din minutul 117. Nici una dintre trupe nu impresionează ca joc dar să notăm faptul că polonezii nu au primit niciun gol au primit doar un gol în cele patru meciuri de la EURO2016 iar portughezii nu au câştigat nici un meci până acum (în 90 minute).

Un meci şi sunt semifinalişti, două meciuri şi sunt în finală – miza e imensă pentru ambele trupe, mai ales că nici una dintre echipele de pe partea lor nu e vreo mare favorită. Mă aştept la un meci închis în care polacii vor încerca să păstreze 0 la goluri primite iar Portugalia nu va sări prea mult în cealaltă jumătate pentru că defensiva nu-i chiar fier-beton.

Ţara Galilor v Belgia

Una dintre cele două trupe “one man show” rămase în cursă versus cea mai talentată generaţie din istoria fotbalului belgian, surpriza plăcută care tot promite dar nu livrează.

Jocul bun din grupă i-a răsplătit pe galezi cu un adversar uşor în optimi şi uite aşa Bale şi ai lui au prins sferturile de finală. Rusia şi Slovacia nu sunt de nivelul Belgiei dar galezii au luat foarte greu bătaie de la englezi (în grupă). Trupă de muncitori, sunt sigur că vor fi un test greu pentru belgieni.

Care belgieni au jucat destul de binişor la acest EURO, dar doar după ce au fost călcaţi în picioare de italieni. Şi acel 4-0 din optimi cu Ungaria e un pic mincinos: la adăpostul unui gol marcat devreme (primul în 4 meciuri), alde Hazard şi De Bruyne au dat mingea ungurilor şi au stat la contraatac. Iar diferenţa s-a făcut în ultimele minute, când ungurii au căzut.

Nu va fi cazul la meciul cu galezii – belgienii vor fi cei nevoiţi să atace şi dacă nu marchează repede am impresia că Bale şi Ramsey se pot descurca cu Vertonghen şi Alderweireld (Vermaelen e suspendat).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.