#EURO2016: începe şuşa lui Michel

0

În cateva zeci de minute începe cea de-a 15-a ediţie a Campionatului European de Fotbal, cel mai aglomerat din istorie.

De la 4 în anii 70, 8 în anii 80, 16 în anii 90 – 00, am ajuns la 24 de echipe pentru această ediţie. Să fie bine pentru toată lumea o fi zi nea Michel şi mă gândesc că dacă nu era pe bară (şi suspendat şi acuzat) în 2020 am fi avut un campionat cu 32 de echipe.

Să sperăm că va fi un EURO interesant pentru că îi avem la treabă pe alde Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Antoine Griezmann; pentru că apărarea Italiei e 3-ul lui Juventus iar ofensiva Angliei e dată de Spurs şi Leicester; pentru că generaţia de aur a Belgiei e tot aşteptată să producă rezultate; pentru că Spania e dată ca favorită dar are o trupă obosită; pentru că Germania îşi propune de fiecare dată trofeul iar Muller vrea să fie din nou omul potrivit la locul potrivit.

Deschiderea ne aparţine, echipa lui nea Puiu fiind aleasă ca adversar pentru debutul naţionalei Franţei, favorita EURO2016. Şanse subţiri pentru ai noştri dar o prestaţie bună ar putea să ţină balanţa meciului echilibrată.

Didier_Deschamps_Anghel_Iordanescu
Didier Deschamps şi Anghel Iordanescu + foto luată de pe Retro Tikitaka

Până să vedem ce face Stanciu şi Andone vă recomand să vă clătiţi ochii cu:

  • generaţia 2004 (U17) făcea furori la vremea ei: Benzema, Nasri, Ben Arfa etc. Nu numai că nu au luat nimic la seniori dar la acest EURO nici măcar nu joacă.
  • un rezultat bun al Angliei (nu râde, bă! 🙂 ) ar putea anula BREXIT-ul. Prin rezultat bun înţeleg ieşirea din grupe.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.