Eurovisionul sloganurilor pentru #EURO2016

0

UEFA a publicat sloganurile celor 24 de echipe participante la EURO2016. Ele au fost propuse în primă fază de suporteri, mai apoi au fost votate tot de aceeaşi suporteri, câştigătorul urmând a fi pus pe autobuzele oficiale ale competiţiei (autobuze puse la dispoziţia echipelor de către Hyunday).

Aşadar nu trebuie să vă mire prea mult calitatea, cel puţin, îndoielnică a rezultatului. A fost ca un fel de eurovision al sloganurilor cu nişte rezultate pe măsură.

Şi dacă tot nu mergem la adevăratul Eurovision, măcar aici am câştigat detaşat: 12 cuvinte are sloganul României, un adevărat record!, pe locul 2 venind la mare depărtare cel al Portugaliei, cu 8 cuvinte.

“O echipă, trei culori şi milioane de inimi care bat pentru România!” sunt cuvintele care vor fi pe autobuzul băieţilor şi probabil că cel care le-a produs le vede mobilizatoare. Sincer, dacă tot am dat drumul la versificare e mare păcat că nu l-am amintit şi pe nea Puiu, artizanul acestei maiestuoase calificări: O echipă, doi antrenori, trei culori şi milioane de inimi care bat pentru România! – ar fi mers un pic mai bine şi pun pariu că fiecare şedinţă tehnico-tactică s-ar fi deschis cu recitarea sloganului.

În rest avem nişte platitudini de o mare fineţe:

  • Tillsammans för Sverige (Împreună pentru Suedia) – zici că e program politic. Puteau să meargă până la capăt, nea Nelu ne-a prostit cu aşa ceva.
  • Dream it. Believe it. Achieve it. (Irlanda). Mergea şi un Do it!, la final, puteau acoperi cheltuielile cu cazarea din onorariul de la Nike.
  • Áfram Ísland (Go Iceland) – un clasic de peluza (nu ai timp de prea multe cuvinte între două seminţe)
  • O Sa Mirë Me Qenë Shqiptar! (ce bună e Albania / ce buni sunt albanezii – nu m-a ajutat prea mult google dar oricum ar fi cred că va prinde bine la masele înfierbântate 🙂 )
  • Immer wieder, immer wieder, immer wieder Österreich – repetiţia a mama învăţăturii
  • 1 team – 1 ambitie (Belgia) – ambiţioşi belgienii ăştia.
  • Один за всех и все за одного! – ruşii au dat-o pe Alexandre Dumas. Nu aţi găsit nimic interesant din Gogol (Suflete moarte), Dostoievski (Crimă şi pedeapsă) etc?

De departe cel mai bun este cel al Germaniei: Die Tour de France zur Titelchance, un slogan excelent în opinia mea 🙂

Germania_Euro2016
Germania_Euro2016

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.