Ziua 23 – #ChampionsLeague 2015-2016: Real Madrid vs Wolfsburg

0

Turul a fost un meci ciudat, în care jucătorii Realului au avut orice altceva în minte numai acel meci (eventual victoria) nu. E de înţeles, cu câteva zile înainte dăduseră de pământ cu primadonele de la Barcelona. Iar în aceste condiţii, nemţii au avut posibilitatea să se exprime.

Echipele

Real Madrid are lotul complet, inclusiv Varane fiind la dispoziţia lui Zidane. Nici Wolfsburg nu stă mai rău, doar Jung e dat indisponibil din cauza unei accidentări.

Meciul

Cu totul altele sunt premisele de la care se pleacă în meciul de diseară: Realul joacă acasă, calificarea e cam pe muchie de cuţit, nemţii sunt destuli de slabi în deplasări (2-1-3, cele două victorii fiind la Genk şi la Hannover, retrogradată deja din Bundesliga). Mai mult, spaniolii nu au nici o problemă de lot si, cu excepţia sincopei de la Wolfsburg arată ca o trupă în formă.

Una dintre chestiunile pe care Zidane trebuie să le rezolve este cum să taie din încrederea cu care Wolfsburg va intra pe teren. Căci dacă nemţii reuşesc să ţină de 0-0 în prima repriză sau, mai mult, să înscrie, atunci lactaticii pot avea probleme. De aceea mă aştept ca debutul de meci să fie unul infernal cu toţi jucătorii în alb în jumătatea adversă: Zidane va arunca pe toată lumea în atac (cred că şi portarul stadionului e pregătit să intre) – chiar dacă primesc gol, e încă devreme. E mai riscant să nu marcheze decât să ia gol repede. We have to play this game with our heads. We’re not going to win this game in 10 or 15 minutes, whatever happens, whether they score or we score.

Dincolo, voi urmări doi oameni: Draxler şi Dante. Dacă Realul are probleme cu marcatul atunci există posibilitatea unor spaţii mai mari în spatele mijlocaşilor. Şi Draxler le poate fructifica la maxim. Dar asta depinde mult decât de cât de inspirat va fi Dante – îmi aduc aminte cum a reacţionat (căzut în fund) la o incursiune simplă a lui Benzema.

Pronostic

Real Madrid to Qualify la 2.00 (vedeţi că sunt ceva oferte şi cu 10) pare alegerea logică. O5.5 cartonaşe galbene la 2.1 e de încercat iar pentru cei mai curajoşi: Sergio Ramos to score la 6-7.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.