Ziua 14 – Champions League 2015-2016: Gent vs Wolfsburg

0

Meciul 2 al serii este meciul dintre două debutante la acest nivel.

Şi Gent şi Wolfsburg se află pentru prima oară în fazele eliminatorii ale Champions League.

Gent vs Wolfsburg

Echipele

După cum bine ştiţi, aici avem de a face cu antrenorul care nu schimbă sistemul de joc în funcţie de adversar. Aşa că probabil vom vedea un Gent în 3-5-2 (3-4-1-2) – Bielsa-esque. Lot complet – doar Simon, unul dintre cei doi atacanţi fiind dat incert.

Trupa lui Vanhaezebrouck a avut un început de an dur, cu 3 meciuri împotriva celor de la Club Brugge (dublă în semifinalele cupei, pierzând calificarea), meci cu Anderlecht, meci cu Standard Liege. Cu excepţia a doi de 0-1 în faţa lui Brugge în rest numai victorii. Gent e în grafic, calificaţi pentru play-off, la egalitate de puncte cu Brugge (primul loc).

Situaţia e un pic diferită la Wolfsburg: Hecking nu îl are la dispoziţie pe suspendatul Naldo – om important în defensivă – şi nici pe accidentaţii Benaglio (portarul titular) şi Guilavogui, închizător. Cu alte cuvinte, pe partea defensivă stau prost. Forma de moment e una oscilantă, 1-1-2 e bilanţul pe 2016, singura victorie fiind la Inglostadt. Deşi pe 8 momentan, sunt în cărţi pentru loc de Champions League.

Meciul

Vanhaezebrouck remarca la conferinţa de presă că meciurile din “eliminatorii” sunt diferite de cele din grupe pentru că aici contează golurile în deplasare. Dincolo de “fantastica” descoperire (de înţeles, e la prima participare) am impresia că omul a trasat tactica pe care Gent o va aplica în seara asta: fără gol primit. Dincolo, cu mijlocaş defensiv – fundaş central – portar titular lipsă mă aştept la o tactică asemănătoare.

Cu excepţia cazului în care se marchează foarte repede (puţin probabil) mă aştept la un meci închis. Şi da, ştiu că Gent e una dintre puţinele trupe care au înscris în toate meciurile de Champions League.

Pronostic

Dacă Wolfsburg nu ar fi avut atâtea absenţe aş fi fost înclinat să merg pe mâna lor. Diferenţa de valoare între cele două loturi şi între cele două ligi ar fi fost motive destule. Dar Gent a reuşit să nu piardă acasă cu OL şi să bată Valencia tocmai în condiţii asemănătoare: ceva absenţe şi formă slabă a adversarului.

Under 1 (HT) la 1.80-1.85 pare singura variantă realistă.