Ziua 14 – Champions League 2015-2016: AS Roma vs Real Madrid

0

Meciul 1 al serii se desfăşoară la Roma: gelatul se deplaseză la Totti acasă chitit să spargă vaza şi să lase urme de noroi în sufragerie.

Momentan, lucrurile nu merg prea bine pentru el, trolling-ul făcut de reporterul italian iritându-l pe CR7. De când cu suspendarea vizitelor în Maroc a cam crescut tensiunea…

AS Roma vs Real Madrid

E primul meci al lui Zidane ca antrenor în Champions League, competiţia care îi place. Să îi urăm baftă.

Echipele

Spalletti e cu ochii pe Salah, Manolas, De Rossi şi Totti – toţi ăştia sunt daţi ca incerţi. Probabil că o bună parte dintre ei vor fi pe teren. AS Roma a schimbat antrenorul în ianuarie, după ce Garcia se cam scufundase în egaluri şi înfrângeri şi pierduse ritmul în Serie A. A venit Spalletti care are doar o înfrângere (normală, la Juventus). Să spunem că Roma a revenit pe un traseu bun dar e cam devreme pentru un meci atât de tare. De reţinut că Roma s-a calificat în optimile Champions League cu doar o victorie în grupe (şi aia greu obţinută, cu Bayer Leverkusen).

Realul nu se poate baza pe Marcelo, Pepe, Bale şi – probabil – Rodriguez. Nu sunt mari pierderi dacă ne uităm pe ce a rămas disponibil. În campionat e business as usual: în urma Barcelonei, la mare bătaie cu Atletico.

Meciul

Un 3-4-2-1 pe hârtie la AS Roma, măcar 5 oameni în linia defensivă pe teren. Se vor baza pe contraatac aşa cum au încercat şi cu Juve (nu le-a ieşit dar nici nu au luat multe). Defensiva lui Real nu e chiar cea mai solidă din lume, de când cu venirea lui Zidane schimbându-se paradigma: atacul are prioritate în faţa defensivei (să moară Jose de inimă rea, nu alta!).

Greu de crezut că AS Roma va putea ţine mult timp ritmul impus de Real Madrid. Cu excepţia unei zile proaste a spaniolilor am impresia că terenul se va răsturna spre poarta lui Szczesny. Acel 1-1 cu Barcelona pare foarte îndepărtat – BATE Borisov a plecat neînvinsă de la Roma. De urmărit prestaţia lui Ronaldo, aflat momentan într-o mini-criză: din drag pentru Roma sper să nu se ambaleze foarte tare.

Pronostic

Cota pe Real se usucă aşa că e de luat dacă o găsiţi la 1.80-1.85. O1 (HT) undeva pe la 1.65-1.7 este o alegere bună. Karim Benzema anytime scorer la 1.95-2.00 e pentru cei ce nu îl plac pe Valbuena 🙂