Ziua 13 – Champions League 2015-2016: PSG v Chelsea

0

PSG v Chelsea se prefigurează a fi un meci extrem de interesant. În decembrie, imediat după tragerea la sorţi, cam toţi banii mergeau spre PSG. Chelsea era în vrie şi ieşiseră cam cu emoţii din grupă.

Între timp, a plecat Mourinho, a venit Hiddink şi Chelsea a început să respire: 6 victorii, 6 egaluri şi nici o înfrângere de când olandezul a fost instalat ca manager. Jocul nu rupe gura târgului dar a căpătat un dram de consistenţă.

Echipele

PSG e în cea mai bună perioadă din istoria clubului: 22 de meciuri fără înfrângere (20 de victorii), şi pur şi simplu au călcat în picioare competiţia internă, fiind la 24 de puncte de locul 2! Fără rival în Ligue 1, toţi ochii sunt pe Champions League – visul îndrăzneţ al omuleţului care a răsturnat camionul cu bani la Paris.

Mai mult, pentru meciul de diseară nu au probleme de lot – excepţia fiind berbecul de Aurier. A revenit până şi Veratti, a jucat o repriză dar Blanc a zis că nu îl bagă. Ma gândesc că va intra cu Matuidi – Motta – Rabiot în spatele liniei Di Maria – Zlatan – Moura.

Exact pe dos stau lucrurile la Chelsea: Terry şi Zouma sunt accidentaţi, Matic suspendat. Aşa că Ivanovici-Cahill pare a fi perechea de fundaşi centrali, cu Mikel la acoperire. Partea asta cu Mikel e cea mai periculoasă. Veştile bune pentru ei sunt forma ăn cresştere şi momentele bune prin care încep să treacă Diego Costa şi Willian. Singurul semn mare de întrebare e cum va presta Hazard – omul dorit tot mai insistent de PSG (moment numai bun pentru Guus să îi ia pe francezi peste picior).

Meciul

Să ne uităm pe forma din campionat a lui PSG ar fi o mică eroare: până la urmă, oricum ar fi, defensivele lui Lorient sau OL (chiar OM) nu cred că sunt mai bune decât ce meştereşte Hiddink. Cu atât mai mare e diferenţa când vine vorba de atac: o fi buni Lacazette, Cabella sau Batshuayi dar parcă sub alde Costa, Willian sau Hazard.

Aşa că nu i-aş scoate din cărţi pe Chelsea. Poate nu reuşesc să treacă în dublă de PSG dar nici nu vor fi uscaţi de Zlatan&co. Sunt sigur că învăţăturile lui Mourinho nu au fost şterse din bagajul tactic al trupeţilor lui Guus.

O să mă uit cu atenţie la zona lui Di Maria: pe când presta în Premier League făcea arareori faza defensivă – şi dacă nu s-a schimbat aş vedea o pâine de mâncat pentru un Willian-Azpilicueta (cred că va intra dreapta, în locul lui Ivanovic) sau Hazard – Fabregas şi Baba (probabil). Deşi mă gândesc că Blanc nu îl va juca pe Di Maria pe partea suspendatului Aurier.

Cu Real au făcut 0-0, cu o apărare densă şi foarte atentă. Cu Chelsea (anul trecut) au făcut 1-1, venind din spate. Meciul a fost unul foarte închis (ole, Jose!) şi extrem de solicitant fizic.

Pronostic

În general, Blanc e un tip extrem de precaut. Şi cred că asta va fi abordarea lui în meciul de diseară. Fără gol primit acasă şansele să ajungă din nou în sferturi cresc considerabil. Însă am eu un fix: pus sub presiune, David Luiz tinde să greşească.

Victoria lui PSG pare mai la îndemână dar dacă ar fi să aleg, în loc de 1.6-1.65 pe PSG mai degrabă aş merge pe Chelsea +1 la 1.70-1.75. Şi pentru cei care nu ştiu ce e aia teamă – BTS la 2.2 e de luat.