#PremierLeague: transferurile din ianuarie

0

Pe vremuri, fereasta de transferuri din ianuarie era punctată de măcar 1-2 mutări spectaculoase, cu sumele aferente. Curios, în pofida căruţelor de bani pe care stau, trupele din Premier League nu au mişcat mai nimic în ianuarie. Să fie loturile atât de bune sau piaţa a explodat şi când o trupă engleză vrea să cumpere, preţul creşte exponenţial?

Cel mai scump transfer a fost făcut de Stoke, Newcastle a băgat cei mai mulţi bani, Aston Villa pare că s-a resemnat cu perspectiva Championship: 0 transferuri.

Arsenal e singura dintre trupele mari care a mişcat ceva, plătind aproape 10 milioane de euro lui Basel pentru Elneny – un mijlocaş defensiv. Altfel: Chelsea l-a luat pe Pato împrumut (pare-mi-se că viitorul lui Falcao e bătut în cuie)Manchester City nu a adus nimic (doar o voltă cu Caceres, luat de la Mariners şi împrumutat la satelitul Melbourne City); iar Manchester United l-a chemat înapoi pe Januzaj (de la Borussia Dortmund) – Van Gaal ori pare mulţumit de “procesul” prin care trece trupa lui, ori a găsit seiful închis.

La aspiranţi un pic mai multă agitaţie: Southampton l-a adus pe Charlie Austin din Championship, Tottenham nu a adus nimic dar l-a vândut bine pe Townsend la Newcastle pentru vreo 16 milioane de euro, Liverpool nu l-a putut aduce pe Teixeira de la Şahtior (ucrainienii au cerut 70 de milioane de euro!) aşa că au cumpărat un puşti de la Belgrad (Grujic, 7 milioane de euro) pe care l-au lăsat acolo până în vară. Doar Everton a făcut o mişcare importantă prin aducerea lui Oumar Niasse de la Lokomotiv Moscova, om pe care au plătit aproape 18 milioane de Euro. Niasse este atacant, jucătorul anului în campionatul Rusiei. Martinez l-a mai luat şi pe Tarashaj de la Grashoppers (4 milioane de euro) dar au echilibrat balanţa cu cedarea lui Naismith la Norwich pentru 11 milioane de Euro.

Mai ocupate au fost trupele din categoriile 3 şi 4:

  • Newcastle conduce detaşat la numărul de lire investit: câte 16 milioane de euro pentru Shelvey (de la Swansea) şi Townsend (de la Spurs), 7 pentru Saivet (de la Bordeaux) plus împrumutul lui Doumbia de la AS Roma. Adevărul este că diferenţa între aşteptări şi realitate e foarte mare – în acest moment – la Newcastle.
  • pe locul 2 vine Norwich cu câte 11 milioane de euro pentru Naismith (de la Everton) şi Tim Klose (de la Wolfsburg) plus 3 pentru Pinto (de la Dinamo Zagreb) şi 3.5 pentru Jarvis (de la WestHam). Lupta pentru evitarea retrogradării se anunţă a fi una infernală aşa că era nevoie de aceste întăriri.
  • a treia trupă care a investit ceva este tot una din zona retrogradării: Bornemouth a băgat 9.5 milioane Euro în transferul lui Grabban (de la Norwich) şi 12 în Afobe (venit de la Wolves). A mai venit şi Iturbe (împrumut de la AS Roma) – un om de urmărit.
  • Stoke a făcut o mişcare interesantă – unica, de altfel: l-a luat pe Imbula de la Porto, pentru vreo 24 de milioane de Euro. Mult aş zice dar mijlocaşul e unul la care s-au uitat trupe mai mari decât Stoke. Mai mult, franţuzul fusese luat de la Marseille pentru 20 de milioane – să nu fi fost cumva cel mai scump transfer din istoria lui Porto 🙂 Un sezon bun şi e rost de cash-in pentru Hughes.
Giannelli_Imbula_Stoke_City
Giannelli Imbula a ajuns la Stoke City

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.