Pe repede înapoi – S04

3

Pe 3 februarie se pun în vânzare biletele pentru #CA2016. Ediţie centenară, Copa America 2016 are loc în SUA (premieră). Competiţia se va desfăşura în 10 oraşe, cu 16 echipe din cele 2 confederaţii participante (10 din America de Sud, 6 din America Centrală şi de Nord). Altfel, organizarea turneului a fost puţin pusă sub semnul întrebării – oare de ce? unu, doi

  • Pep tocmai a fost anunţat ca principal la Manchester City. Fericire mare în partea albastră a oraşului Manchester, uşurare în capitala Bavariei. Unul dintre motive e detaliat de unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai FC Hollywood. Şi un infografic numai bun de pus în biroul lui Guardiola.
  • Nu plecăm din Munchen până nu aruncăm o privire şi la academia din partea albastră a oraşului: 1860 Munchen.
  • O analiză interesantă a celor mai importante ligi din Europa. Focus-ul e pe Eredivisie şi se pleacă de la “The first 63 seconds of the Dutch versus Wales is symptomatic of the state of the Dutch national team and subsequently a reflection of its breeding ground, the Eredivisie – risk-averse passing, retaining possession so to starve the opponent of the ball.” ajungându-se la “The top 5 leagues meet expectations. Premier League teams are seemingly not interested in touches on their own half, Serie A teams build up through the middle, Ligue 1 & La Liga focuses on the flanks and the Bundesliga engaging in a grand midfield battle.”
  • The ‘soap opera’ of this Premier League Season continuă. Thinkerman e încă pe val şi parcă, parcă îl vedem pe loc de Champions League la sfârşitul campionatului
  • Cel mai scump transfer din istoria Iaşului fotbalistic a ajuns şomer, la 35 de ani. Bănuiesc că şi cu o situaţie financiară delicată. Interesant este că deşi a fost cel mai mare transfer al Iaşului, singura perioadă când a jucat ceva a fost chiar înainte de a fi vândut spre Timişoara lui Iancu şi Hagi.
  • Inter a luat un 3-0, sec, de la “amicii” de la AC Milan. Mancini arată degetul.
  • Cine e interesat de trading poate accesa jucăria asta.