Real şi Atletico stau pe bară

0

Din februarie 2016 şi până în iunie 2017 singurele transferuri de jucători către Madrid vor fi făcute de Rayo Vallecano.

FIFA a interzis transferurile către Real Madrid şi Atletico Madrid – cluburile se fac vinovate de nereguli în gestionarea unor transferuri la copii şi juniori (aceeaşi chestiune care a stat la baza suspendării Barcelonei). Restricţia nu se aplică şi transferurilor dinspre Madrid (şi nici echipelor de fotbal feminin, futsal sau beach soccer 🙂 ).

Real Madrid

Acum e un pic mai clar de ce s-a renunţat pe nepusă masă la Rafa Benitez (salariu 5 milioane euro) şi s-a ales varianta Zidane (2 milioane de euro), o variantă cel puţin riscantă. Odată cu suspendarea, aşteptările lui Perez cred că au scăzut în intensitate şi următoare perioadă va fi folosită pentru a negocia contracte începând cu vara lui 2017. Timp berechet, fără presiunea de a rata cu un minut ultimul fax. Lotul pe care îl are îi garantează măcar un loc 3 în La Liga şi un sfert de finală de UCL – cam subţire pentru obrazul lor dar nah… asta e.

Singura chestiune deranjantă ar fi faptul că nu spaniolul nu mai poate aduce vreo altă vedetă cu care să impulsioneze partea de marketing. Asta dacă nu decide să rupă banca în aceste două săptămâni rămase din această perioadă de transferuri.

florentino perez Real Madrid
sursa foto: www.goolfm.net

Atletico Madrid

Aici chestiunea e mai delicată. Nu neapărat pentru că nu mai pot aduce jucători – Atletico nu era vreo mare consumatoare de transferuri importante – ci mai ales pentru imaginea clubului şi traseul ulterior. De abia scoseseră capul, se poziţionaseră ca a treia forţă în fotbalul spaniol şi făcuseră primul cash-in serios în vara asta. Probabil ocheau tot un astfel de deznodământ şi în vara lui 2016 – un traseu bun ar fi însemnat alte câteva milioane de euro la buget, din transferuri (Griezmann, de exemplu).

Obligaţi să nu transfere, vor avea de ales între a ţine jucătorii (cu costurile de rigoare) sau a vinde totuşi în vară – şi atunci vor avea un sezon 2016-2017 mult mai slab – vor pierde cam tot ce au câştigat în ultimele sezoane. Mai ales că Valencia stă la pândă.

Diego_Simeone_Atletico_Madrid
sursa foto: www.espnfc.com

Ambele trupe consideră decizia incorectă şi promit că o vor ataca – Real, Atletico. Să vedem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.