Klose şi Muller

2

Cu ceva timp în urmă, unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai lui Bayern Munchen îmi spunea (mai în glumă, mai în serios)

Poate nu e singurul fotbalist de la Bayern dar cu siguranţă e cel mai bun de acolo. În opinia mea, Thomas Muller e acolo sus, la bătaie cu Messi şi Ronaldo  – nu, Neymar nici măcar nu e fotbalist; cel mult un un mingicar cu veleităţi de fotbalist.

La tweet-ul de mai sus mă gândeam când am citit materialul ăsta: Miroslav Klose and Thomas Muller – Conjoined Twins. Excelentă paralela între cei doi golgheteri ai naţionalei Germaniei!

Klose – singurul fotbalist din istorie cu 4 clasări pe podiumul Cupei Mondiale, clasicul 9 – şi urmaşul său, Muller (zis şi “Raumdeuter”), oameni din epoci fotbalistice diferite, au mai multe în comun decât s-ar crede la prima vedere.

Apropo: cu Klose suntem în regulă, ştim cu toţii că este golgheterul la zi al Cupei Mondiale. Dar e de reţinut următorul lucru: Muller are 10 goluri la Cupa Mondială, cu două mai multe decât Messi + Ronaldo (5+3). Şi asta din două participări la Cupa Mondială nu din trei (câte au ceilalţi). Are 26 de ani.

Şi să nu rămânem doar la performanţele de la naţională. Graficul de mai jos e grăitor:

Muller v Robben
Muller v Robben – sursa goaldentimes.

De gust: “Both Klose and Müller, who resemble the tale of conjoined twins  for being underrated in their respective eras, epitomize this killer instinct and winning mentality of Die Mannschaft.”

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.