Pe repede înapoi – S51

0

Săptămâna a fost a lui Jose Mourinho. Cronologic, mai întâi a mai luat o bătaie in Premier League (scuzabil, de la Leicester) mai apoi fiind demis de Chelsea. Lord of Chaos – articolul e un pic mai vechi dar e de citit. (foto: ft.com / Joe Cummings)

Mai mult, “the question isn’t why he has failed, but how he has succeeded for so long“.

Şi rămânem la Premier League cu un articol din The Economist: Competitive balance in football – Why the English Premier League has been turned upside down. Articolul se învârte în jurul celor două trupe care au marcat această primă parte a campionatului (Leicester şi Chelsea) dar analiza e un pic mai largă şi una dintre concluziile la care ajunge e “Perhaps the only predictable feature of the Premier League in 2015-16 has been the regularity with which pundits have described it as the most unpredictable season ever. According to the betting lines, 42 of 160 games (26%) thus far have been won by the underdogs; since the turn of the century, no Premier League season has ended with the unfavoured teams winning more than 23% of matches.”

Done deal” e berea care va invada puburile engleze, doar în luna ianuarie.

Timid, americanii bat la porțile fotbalului german. Azi, Capelli Group, 5% din MSV Duisburg.

Ce clauze mai poţi găsi în contractele fotbaliştilor (şi antrenorilor): Hammam a achiziționat, în 2000, pachetul majoritar al clubului Cardiff City. Aici, a introdus un paragraf în înțelegerea cu fundașul Spencer Prior, prin care era stipulat că respectivul nu va juca pentru Cardiff până nu avea să consume testicule de țap. Potrivit celor înscrise în contract, Prior avea voie să adauge doar sare, lămâie și pătrunjel pentru îmbunătățirea gustului.

Previous articleChampions League – previzibilele optimi
Next articlePe repede înapoi – S52
SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.