#Ligue1 – prima treime

0

După 16 etape de fotbal franţuzesc putem observa un lucru: locul 3 (Angers) este mai aproape de locul 19 (Toulouse) decât este de locul 1 (PSG).

Cam aşa de rupt este campionatul de fotbal al Franţei, între PSG şi restul trupelor.

  • Angers e a doua premiantă a acestei prime treimi: pe 3, la cam 13-15 puncte de a-şi asigura rămânerea în prima ligă. Sunt una dintre cele 3 echipe care au reuşit să ia punct la PSG. Trupa lui Blanc marcase în ultimele 26 de partide din Ligue 1, Angers sunt cei care au oprit această serie.
  • Gazalec Ajaccio a avut o evoluţie ciudată: în primele 10 meciuri a scos doar 3 puncte (3 egaluri) pentru ca în următoarele 6 partide să facă 16 puncte! E echipa pe val în acest moment.
  • Troyes – cea de a treia promovată – e praf şi pulbere: 5 puncte în 16 etape, s-au instalat confortabil pe ultima poziţie. Tocmai şi-au demis antrenorul (la ei din 2010) dar nu îi văd bine, distanţa de 12 puncte până la primul loc neretrogradabil mi se pare foarte mare.
  • Site-ul oficial face profilul lui Corentin Jean, jucător promiţător cumpărat de Monaco şi împrumutat la Troyes. De urmărit.