Cele mai bune 16 echipe din #ChampionsLeague

9

Gata şi cu prima parte a Champions League 2015-2016.

Cu coroniţă: Real Madrid, Wolfsburg, Atletico Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern Munchen, Chelsea şi Zenit Sankt Petersburg.

Tocilarii: PSG, PSV, Benfica, Juventus, AS Roma, Arsenal, Dinamo Kiev, Gent.

  • Gent este de departe performera ediţiei. Plasată într-o grupă cu Zenit, OL şi Valencia, belgienii erau siguri de un singur lucru: locul IV. Dar cu un antrenor încăpăţânat şi un context favorabil, au ieşit pe 2 – cu 10 puncte – asta şi după ce începuseră dezastruos, cu doar un punct din primele 3 meciuri. Hein Vanhaezebrouck – ăsta e numele de ţinut minte, antrenorul care a venit la echipă în 2014, a luat titlul în chiar primul sezon iar acum i-a îndesat pe cei de la Gent în optimile Champions League.
  • Dinamo Kiev intră şi ea la capitolul performere: într-o grupă cu Chelsea şi Porto ucrainienii au ieşit pe 2, înaintea portughezilor.
  • Îi mai amintim aici pe Wolfsburgcâştigători într-o grupă cu garnisita trupă a lui Van Gaal, Zenit Sankt Petersburg – nu atât pentru că au câştigat o grupă echilibrată cât pentru maniera în care au făcut-o.
  • Categoria “înviaţi din morţi” a fost adjudecată de trupa lui Arsene. După ce s-au făcut de baftă în primele două meciuri, la Zagreb şi cu Oly, cei de la Arsenal au reuşit, cum-necum, să bată Bayern-ul lui Pep. Iar apoi, cu doi de 3-0 în ultimele două etape, a luat faţa grecilor în lupta pentru locul II.
  • Categoria “Petarda ediţiei” revine, indubitabil, lui Manchester United. Trupa lui Van Gaal s-a făcut de baftă într-o grupă considerată lejeră. Realitatea a demonstrat că “procesul” prin care tot trece olandezul cu echipa lui e unul care nu le permite să facă nici măcar 9 puncte – punctele de “acasă”. Blasfemie, ar zice SAF :).
  • PSG a egalat recordul la capitolul “cea mai bună apărare”: doar un singur gol a primit trupa lui Blanc în grupele Champions League (Nacho e numele erolui). Iar Real Madrid şi Bayern Munchen au fost la un gol distanţă de a egala recordul pentru cele mai multe goluri marcate (19 versus 20).

Tragem linie şi avem aşa: Spania continuă cu 3 echipe din 5 înscrise, Anglia 3 (4), Germania 2 (4), Italia 2 (3), Franţa 1 (3), Portugalia 1 (3), Olanda 1 (2), Ucraina 1 (2), Belgia 1 (2), Rusia 1 (2).

Cine zicea că fotbalul englez merge prost în Europa?

Champions League R16 draw