Cele mai bune 16 echipe din #ChampionsLeague

9

Gata şi cu prima parte a Champions League 2015-2016.

Cu coroniţă: Real Madrid, Wolfsburg, Atletico Madrid, Manchester City, Barcelona, Bayern Munchen, Chelsea şi Zenit Sankt Petersburg.

Tocilarii: PSG, PSV, Benfica, Juventus, AS Roma, Arsenal, Dinamo Kiev, Gent.

 • Gent este de departe performera ediţiei. Plasată într-o grupă cu Zenit, OL şi Valencia, belgienii erau siguri de un singur lucru: locul IV. Dar cu un antrenor încăpăţânat şi un context favorabil, au ieşit pe 2 – cu 10 puncte – asta şi după ce începuseră dezastruos, cu doar un punct din primele 3 meciuri. Hein Vanhaezebrouck – ăsta e numele de ţinut minte, antrenorul care a venit la echipă în 2014, a luat titlul în chiar primul sezon iar acum i-a îndesat pe cei de la Gent în optimile Champions League.
 • Dinamo Kiev intră şi ea la capitolul performere: într-o grupă cu Chelsea şi Porto ucrainienii au ieşit pe 2, înaintea portughezilor.
 • Îi mai amintim aici pe Wolfsburgcâştigători într-o grupă cu garnisita trupă a lui Van Gaal, Zenit Sankt Petersburg – nu atât pentru că au câştigat o grupă echilibrată cât pentru maniera în care au făcut-o.
 • Categoria “înviaţi din morţi” a fost adjudecată de trupa lui Arsene. După ce s-au făcut de baftă în primele două meciuri, la Zagreb şi cu Oly, cei de la Arsenal au reuşit, cum-necum, să bată Bayern-ul lui Pep. Iar apoi, cu doi de 3-0 în ultimele două etape, a luat faţa grecilor în lupta pentru locul II.
 • Categoria “Petarda ediţiei” revine, indubitabil, lui Manchester United. Trupa lui Van Gaal s-a făcut de baftă într-o grupă considerată lejeră. Realitatea a demonstrat că “procesul” prin care tot trece olandezul cu echipa lui e unul care nu le permite să facă nici măcar 9 puncte – punctele de “acasă”. Blasfemie, ar zice SAF :).
 • PSG a egalat recordul la capitolul “cea mai bună apărare”: doar un singur gol a primit trupa lui Blanc în grupele Champions League (Nacho e numele erolui). Iar Real Madrid şi Bayern Munchen au fost la un gol distanţă de a egala recordul pentru cele mai multe goluri marcate (19 versus 20).

Tragem linie şi avem aşa: Spania continuă cu 3 echipe din 5 înscrise, Anglia 3 (4), Germania 2 (4), Italia 2 (3), Franţa 1 (3), Portugalia 1 (3), Olanda 1 (2), Ucraina 1 (2), Belgia 1 (2), Rusia 1 (2).

Cine zicea că fotbalul englez merge prost în Europa?

Champions League R16 draw

 • Optimile mele:

  PSG – Chelsea
  PSV – Real
  Roma – Bayern
  Juventus – Atletico
  Arsenal – Barcelona
  Kiev – Wolfsburg
  Gent – City

  P.S. – Poza cu antrenorul belgienilor e fa-bu-loa-să!

  • Mă înscriu şi eu pe listă:

   Real v AS Roma
   Wolfsburg v Arsenal
   Atletico v Juventus
   Man City v PSG
   Barcelona v PSV
   Bayern v Dinamo Kiev
   Chelsea v Gent
   Zenit v Benfica

   🙂

  • Hai, că pronosticasem şeptimi… Aşadar, ultima optime:

   Benfica – Zenit

 • Radu Popescu

  Eu mi-as fi dorit Porto, inca nu mi-a trecut supararea pe ei, dar in conditiile astea cred ca e buna si Benfica, sa razbunam bara lui Crisan 🙂

  • Se vad sferturile pe Allianz Arena. Si nu vreau sa ma intelegi gresit dar sunt sigur Morarul meu favorit va fi cel care va razbuna bara lui Crisan. Cu varf si indesat 🙂