Ziua 9 – Champions League 2015 – 2016

3

Trei grupe în care se joacă intens, una în care se alege bobul de neghină.

Grupa E: Bate, Barcelona, Leverkusen, AS Roma

Cum nici una dintre cele două trupe favorite la locul II nu a reuşit să îşi fructifice şansa atunci când au avut-o (Roma la BATE – după egalul cu Barca -, Leverkusen la meciul de acasă cu Roma), vom avea două etape de totul sau nimic pentru cele două trupe amintite mai sus, cu Barcelona pe post de arbitru.

Leverkusen merge în Belarus pentru o victorie – orice al rezultat înseamnă aproape eliminarea din Champions League. BATE mai are şanse la loc de Europa League (chiar şi la locul II, matematic), e meci acasă – unde i-au bătut pe AS Roma – aşa că pentru nemţi nu va fi un meci simplu. Mai mult, bieloruşii nu au probleme de lot, însă nemţii nu pot conta pe Toprak, Papadopoulos, Hilbert şi probabil Bender. În tur a fost 4-1 pentru Leverkusen, diseară văd un meci cu goluri (Chicarito e în ghete), dar parcă nu m-aş încumeta să spun că Leverkusen câştigă fără probleme.

Barcelona calcă în picioare Realul iar AS Roma se chinuie pentru un egal la Bologna (echipă aflată la retrogradare) – acestea sunt rezultatele din uichend. Impropriu să ne gândim la orice altceva în afară de victoria Barcelonei. De altfel, cred că Roma se gândeşte mai mult la meciul cu BATE – o victorie acolo şi rezultate normale în restul partidelor înseamnă calificare în Champions League.

 

Grupa F: Arsenal, Bayern Munchen, Dinamo Zagreb, Olympiakos

Am ajuns la grupa atât de dragă lui Cătălin (şi mie) 🙂

Pe Emirates, Arsene are de gând să strângă cele trei puncte puse în joc astfel încât să nu meargă la Atena ca în vacanţă. Şanse are destule (bine, aşa am zis şi la meciul din tur… ), rămâne ca băieţii lui să le şi transforme în realitate. Coquelin şi Arteta s-au accidentat în uichend dar a revenit Ramsey. Croaţii nu se pot baza pe Pivaric, suspendat.

Arsenal a început să scârţâie – în ultimele cinci meciuri are trei înfrângeri – iar Arsene nu prea are ce face momentan, având în vedere lista lungă de accidentaţi. Diseară presiunea e pe ei şi sunt tare curios dacă vor îmchide devreme meciul, sau totul se va transforma într-o noapte chinuitoare. Să nu uităm că şi croaţii mai au o oarecare şansă la locul III. Iar Arsene nu a uitat că a pierdut în faţa unei echipe cu un jucător găsit dopat. Şi nici Mamic.

Bayern Munchen primeşte vizita de curtoazie a grecilor de la Olympiakos. E meciul celor mai bine clasate echipe din grupa asta. Dar la fel ca Barcelona, colegii lui Muller trag din toate poziţiile (15 goluri în ultimele 5 partide) aşa că problema nu se pune dacă Bayern va scăpa în câştigătoare a grupei, ci la câte boabe diferenţă. Sau când: minutul 10? 17? 32?

 

Grupa G: Dinamo Kiev, Chelsea, Maccabi Tel Aviv, FC Porto

Meciul grupei e la Porto: pe de o parte portughezii trebuie să închidă grupa înainte de a se deplasa la Londra, de cealaltă parte ucrainienii au asigurat locul de EL aşa că ochesc un pic mai sus, la locul II. FC Porto călăreşte valul până acum (neînfrânţi în acest sezon, doar 4 egaluri în ultimele 15 meciuri) şi nu au mai pierdut acasă din decembrie 2014 (şi pe acolo au trecut Bayern, Chelsea, Benfica). Şi dacă nu ar fi fost nea Mircea cu Şahtiorul lui, am fi văzut şi în dreptul lui Dinamo Kiev cam aceleaşi statistici.

Porto primeşte greu gol acasă aşa că mă aştept la o victorie scurtă – asta doar dacă nu cumva ucrainienii vor sări la joc (puţin probabil).

Chelsea merge la Tel Aviv şi chiar aşa paradită cum e acum, ar fi o surpriză să nu bată. Trebuie.

Grupa H: Gent, Olympique Lyon, Valencia, Zenit Sankt Petersburg

Grupa singurei echipe cu punctaj maxim din această e diţie de UCL: Zenit Sankt Petersburg. Care de altfel e şi 99% calificată  câştigătoarea grupei — un egal aici ar duce procentul la 100%. Deşi pe locul II, Valencia e departe de a fi liniştită în privinţa calificării: Gent are un traseu bun şi cu puţin noroc pot termina peste spanioli. La fel şi OL.

Valencia e în criză, are câteva absenţe (şi la o trupă cu lotul ei se vede), joacă la Sankt Petersburg. Destule motive să mă gândesc la o victorie a ruşilor.

Gent şi OL au meciul sezonului de UCL. Belgienii se duc la Lyon cu ideea că dacă bat au şanse reale să meargă mai departe în UCL. La fel şi OL care, cu abacul în mână, socotesc că două victorii coroborate cu o înfrângere a Valenciei la Zenit (perfect probabilă) îi trimit de pe ultimul loc al grupei până în optimile Champions League. Şi cum francezii s-au mai întremat după o serie cam neagră de rezultate, mă aştept să încerce un ultim asalt – oricum campionatul se joacă doar pentru locul II (acolo unde sunt deja).

Interesant este că francezii vor şti la ora meciului dacă mai au şanse la locul II – Zenit v Valencia se joacă de la 19.00.

Cotele pentru Olympique Lyon to Qualify variază de la 17 la 29 aşa că m-am hotărât să îmi fac un cadou de Crăciun.

3 COMMENTS

  1. Înclin să cred, (nu doar) de dragul discuției în contradictoriu, că meciul cu grecii nu va fi ușor. Mă aștept ca Oly să se apere precum Frankfurt, pentru a obține punctul izbăvitor.
    Încă ceva: Zenit e calificată matematic.

    • Faptul ca Oly se va apara precum Frankfurt e dincolo de orice indoiala. Ce pun eu serios la indoiala este capacitatea lor de a face fata unui Morar determinat.
      Si da, merci de observatie :), Zenit e deja calificata. M-am inselat pentru ca facusem calculele pentru locul I.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.