Ziua 8 – Champions League 2015 – 2016

2

Azi avem a doua jumătate a etapei 4 din Champions League. Bayern Munchen v Arsenal e numele de pe afiş, featuring AS Roma v Bayer Leverkusen şi Chelsea v Dinamo Kiev. Ar putea fi ziua în care ne va fi un pic mai clar că Arsenal va rămâne în Europa League. Sau, mai ştii, bat pe Allianz (pfii!) şi devine Arsene erou. Ce seară ar/va fi pentru Mourinho 🙂

Grupa E: Bate, Barcelona, Leverkusen, AS Roma

AS Roma şi Bayer Leverkusen se văd din nou după acel 4-4 de poveste din tur. Italienii au ceva probleme de lot, cu Keita şi Strootman absenţi, Totti în curs de revenire (dar se pare că va fi păstrat pentru derby-ul cu Lazio) şi cu De Rossi incert. Dincolo, fără mari probleme, doar Bender şi Kampl sunt incerţi.

Nemţii au varianta egalului în buzunar pentru că o victorie la BATE i-ar trimite alături de Barcelona. Aşa că se prefigurează un meci interesant, poate nu atât de interesant ca cel din tur, dar italienii vor fi nevoiţi să se arunce la un moment dat. Şi statistica spune că în ultimele 25 de meciuri (inclusiv amicale) au reuşit de doar două (2!) ori să nu primească gol. Leverkusen în schimb a băgat 15 goluri în ultimele 4 meciuri – ok, 6 în cupă cu o trupă din Regionalliga – printre perforate fiind chiar Roma (4), Stuttgart (4), Wolfsburg (1).

Pe Nou Camp cred că se pune doar problema scorului, alde Suarez şi Neymar se calcă pe bătături să intre în ghetele lui Messi.

Grupa F: Arsenal, Bayern Munchen, Dinamo Zagreb, Olympiakos

Eheee, ajungem la artişti. Arsene are bilete de voiaj la Munchen, de unde va încerca să scoată punct / puncte: e singura variantă care îi mai ţine în viaţă speranţele pentru UCL. Pep îl are pe Robben în lot – şi cred că va intra – iar în rest nu se poate baza pe absenţii de serviciu (Ribery, Gotze, Rode). Arsene stă foarte prost din punctul ăsta de vedere, cu 9 absenţi – îi amintesc doar pe Chamberlain, Walcott, Whilshere etc mă doare mâna să îi scriu pe toţi.

În conferinţa de presă Pep s-a aruncat să ne spună că ştie el ce va face Arsene pe Allianz: Cech la Giroud pare să fi întrezărit spaniolul când a filat cărţile. Arsene strânge din buze şi  spune că nu se gândeşte (încă) la Europa League. E ultima şansă pentru Arsenal şi această ultimă şansă vine doar din cauza victoriei de pe Emirates, de acum două săptămâni. Cătălin zice că reprezentantele Bundesligii stau prost tare în acest sezon de competiţii europene (sper că nu pregăteşte terenul 🙂 ) – statistica îi dă dreptate – dar ar fi cu adevărat o surpriză dacă Arsenal ar bate. Egal, 1-1, au mai făcut aici (primăvara anului trecut) şi e un rezultat care îi menţine pe englezi în horă.

Olympiakos are meciul sezonului. Şi îl are acasă, cu Dinamo Zagreb, trupă pe care tocmai a învins-o acum două săptămâni. Bate aici, Cech nu îl găseşte pe Giroud cu pasa şi sunt ca şi calificaţi. Grecii şi-au scos până acum punctele din meciurile de afară aşa că nu văd de ce nu ar colecta ceva şi de acasă. Măţel e dat ca titular la oaspeţi.

 

Grupa G: Dinamo Kiev, Chelsea, Maccabi Tel Aviv, FC Porto

Chelsea v Dinamo Kiev e meciul grupei – Porto ar trebui să vină cu 3 puncte din Israel.

Chelsea e într-o criză profundă şi meciul ăsta poate să pună gaz pe foc. Nu prea există alternativă la “victorie” pentru oamenii lui Mourinho. Portughezul nu mai e “the special one” în ochii jucătorilor (cel puţin a unora dintre ei), campionatul e ratat şi o eventuală chiflă aici ar duce la demiterea “celui mai bun antrenor pe care Chelsea l-a avut vreodată” (citat din clasici). Englezii sunt fără Curtois şi Falcao, ucrainienii sunt 100% apţi.

Cinci înfrângeri din ultimele şapte meciuri vedem în dreptul lui Chelsea, gol primit în toate meciurile – cu excepţia turului cu adversarii de azi. Se vede treaba că odată cu dispariţia punctului tare din strategia lui Mourinho, rezultatele nu mai vin. Dinamo Kiev are şi varianta egalului – Chelsea trebuie să bată tot după aia pentru a trece peste ucrainieni. Cred că se vor marca goluri la ambele porţi şi aş sta cu ochii pe Yarmolenko (are o pâine de mâncat în zona lui Azpilicueta/Baba).

 

Grupa H: Gent, Olympique Lyon, Valencia, Zenit Sankt Petersburg

Două egaluri în meciurile de azi ar califica Zenit-ul şi ar aduce Valencia la un punct de calificare.

Singura trupă cu 3 din 3 victorii în Champions League merge la Lyon pentru punctul calificării. Pentru francezi se pare că vor juca Malbranque şi Bisevac (sunt incerţi până acum), ruşii nu se pot baza pe Faizulin şi Garay. Meci convenabil pentru ruşi, vor fi nevoiţi să contraatace, lucru ce nu poate decât să îl bucure pe AVB şi Hulk.

Gent v Valencia e meciul mai interesant: dacă spaniolii se impun se cam termină grupa (chiar dacă, să zicem că, Lyon bate pe Zenit ar trebui ca francezii să continue seria victoriilor până la sfârşit). Antrenorul care nu schimbă tactica are ceva probleme de lot, cu Depoitre şi Milicevic printre cei care ar putea să nu joace diseară. Spaniolii au probleme cu portarii (Jaume din nou titular) plus Rodrigo şi Abdennour – ambii accidentaţi.

Gent mai trag speranţe la un loc de EL, joacă acasă aşa că nu prea au ce pierde dacă se aruncă peste spanioli. Nici spaniolii nu sunt chiar cu spatele la zid aşa că ar trebui să vedem ceva goluri în meciul ăsta.