Ziua 10 – Champions League 2015 – 2016

0

Grupa A: PSG, Malmo, Real Madrid, Şahtior

Două oraşe în sărbătoare: Kiev şi Malmo – vin greii grupei!

Zlatan a rezervat piaţa centrală din Malmo pentru meciul din această seară, astfel încât jumătate din populaţia oraşului în care s-a născut şi pentru a cărei echipă a jucat două sezoane, să poată vedea meciul. Meci simplu pentru francezi – de văzut dacă nu cumva Zlatan va fi moale din cauza emoţiilor 🙂

Cum Cristian Ronaldo s-a născut la Funchal şi nu la Doneţk (sau Kiev), în partea asta nu avem parte de manifestări populare în piaţa centrală.

Realul a fost călcată de trenul Barcelonei şi – ca de obicei – au început certurile şi înţepăturile în vestiar. Benitez a fost confirmat de Perez – se vede treaba că era nevoie de aşa ceva, pentru că demult nu a mai colecţionat Realul două înfrângeri consecutive în La Liga, cu 7 boabe luate.

Nea Mircea se roagă pentru rezultate normale (victorii ale favoriţilor în toate cele 4 partide rămase) – pentru că aşa e calificat în EL. Altfel, trebuie să egaleze orice punct făcut de suedezi. Şi nu prea e loc.

Grupa B: CSKA Moscova, Manchester United, PSV Eindhoven, Wolfsburg

Cea mai încinsă grupă din această seară, cu o paletă foarte largă de posibilităţi.

La Moskova se văd locurile 3 şi 4, CSKA v Wolfsburg. Nu e chiar un meci de totul sau nimic pentru nici una dintre combatante pentru că indiferent de rezultatul de la Manchester, mai sunt şanse. Cu condiţia să nu piardă. Meciul începe cu aproape trei ore înaintea celui de la Manchester aşa că presimt o abordare grijulie din partea ambelor. Fără probleme importante de lot.

Pe Old Trafford vin olandezii lui Cocu, singurii care i-au tras preşul lui Van Gaal, în Champions League. Manchester United are o listă lungă de absenţi (6 + 2 incerţi) dar se pare ca şi Rooney (decăzut din poziţia de titular) şi Martial sunt apţi de joc. PSV nu are probleme de lot.

În mod normal, băieţii lui Van Gaal vor pasa de 7232545127 de ori. De urmărit cu atenţie câte vor avea ca finalitate plasa porţii lui PSV – Amazingly, despite averaging the highest possession in the league, United have attempted the fifth-fewest shots.

Grupa C: Astana, Atletico Madrid, Benfica, Galatasaray

Chifla dată de Atletico la Astana menţine un parfum de incertitudine în această grupă.

Galatasaray merge la Madrid cu gândul că doar victoria îi mai poate trimite în optimile Champions League. Orice alt rezultat înseamnă cel mult EL. Aşa că mă aştept ca turcii să bage autobuzul şi să aştepte vreo bijuterie de la Sneijder sau Poldi. Statistica nu îi ajută deloc – în ultimele 8 deplasări de Champions League au luat doar un punct (2-2, la Astana). Yilmaz, Inan şi Altintop lipsesc de la turci; Atletico nu se bazează pe Jackson Martinez.

Simeone ar vrea primul loc dar pentru asta ar trebui să bată azi (abordabil) şi peste două săptămâni, la Lisabona (delicat). Eu nu zic că nu va încerca 🙂

Benfica merge la Astana şi ar cam trebui să bată dacă vrea locul 1. Şi aş zice că bate doar că, uitându-mă pe statistica Astanei, am văzut că nu a luat bătaie pe teren propriu. Încă.

Grupa D: Borussia Monchengladbach, Juventus, Manchester City, Sevilla

Părea cea mai echilibrată grupă din tranşa 1 a UCL dar cu două etape înainte de final, mare lucru nu se mai poate întâmpla. Curios, momentan pe primul loc e trupa lui Pellegrini, cu şanse bune de a se păstra acolo.

Juve v City e meciul grupei. Englezii vin decimaţi pe Juventus Stadium cu obiectiv clar: cel puţin un punct. Pellegrini încearcă să ia presiunea de pe ai lui “Finishing top doesn’t mean we’ll get an easy draw as it depends on a lot of things.” dar ştie că punctul ăsta e important. Hernanes, Khedira şi probabil Caceres lipsesc de la Juve; Nasri, Bony, Silva, Kompany, Mangala de la Manchester City.

Ar trebui să avem un meci încins şi spectaculos – Juve şi-a mai intrat în ghete dar nu e imbatabilă (Gladbach a scos un rezultat bun aici), City vine după un 1-4 demoralizator şi e şi cu lotul în pioneze. It’s the first time we’ve had that carrot in front of us, zice Joe Hart. Sterling, anyone?

Sevilla merge la Gladbach cu obiectiv principal 3 puncte: aşa sunt siguri că merg în EL şi – în cazul unui rezultat convenabil la Torino (victorie MCFC) – posibilă şansă pentru calificare în Champions League.

Doar că perioada prin care trec nu e chiar una bună, epica victorie cu Real Madrid fiind înghesuită între 3 înfrângeri. Gladbach, în schimb, are doar o înfrângere în ultimele 10 meciuri – şi aia de la City, în minutul 90+. Hahn şi Dominguez lipsesc de la nemţi, lista fiind un pic mai lungă la Sevilla – Kakuta, Beto, Carrico şi Pareja.

Aşa cum ziceam şi în avancronica trecută, Gladbach şi-a îmbunătăţit jocul în Champions League şi am impresia că a venit timpul pentru prima victorie.