Ziua 6 – Champions League 2015 – 2016

0

Două meciuri sunt “headliner” în seara asta: PSG v Real Madrid şi Manchester City v Sevilla. Unul pentru numele de pe afiş (şi în secundar pentru poziţia în grupă), celălalt pentru cercetătorii britanici care încă studiază fenomenul “bagi_miliardul_pentru_un_loc_de_Europa_League”

Grupa A: PSG, Malmo, Real Madrid, Şahtior

O afacere în doi, afacere care se va tranşa în câteva zile. Prima înfăţişare e la Paris unde linia Cavani – Zlatan – Di Maria trebuie să justifice speranţele (şi banii) şeicului: “pot să mă bat, de acum, cu adevărat, pentru Champions League?” În faţă le stă un Real cam crispat de la venirea lui Rafa. Meci de urmărit, meci interesant.

Mare, foarte mare e diferenţa dintre cele patru trupe din grupa asta. Din păcate, nea Mircea al nostru e la capătul greşit al … liniei: Malmo şi Şahtior au împreună 0 puncte şi 0 goluri marcat în cele 4 meciuri jucate. Dubla asta vine perfect pentru alinarea orgoliilor. Noi sperăm că cel alinat va fi al lui nea Mircea, deşi fără Taison şi Shevchuk nu va fi chiar uşor.

Grupa B: CSKA Moscova, Manchester United, PSV Eindhoven, Wolfsburg

Cea mai echilibrată grupă, toată lumea stă la cota 3 puncte – nea Sir, nu ai fi zis, nu?

Manchester United se vede cu CSKA Moscova (primul meci în est) de pe picior de egalitate: 3 puncte şi 3-3 golaveraj. Meci important pentru United – încă o chiflă şi calificarea devine problematică. LvG a renunţat momentan la Memphis şi mişcarea a dat roade: 3-0 cu Everton, cu o prestaţie convingătoare. Ruşii sunt cu trupa completă, fully-fit cum ar zice Giggsy, şi uitându-mă pe statistică am văzut că CSKA nu a mai luat bătaie acasă de un an de zile (30 septembrie 2014, de la Bayern).

Wolfsburg v PSV: nuş de ce am impresia că meciul ăsta va fi un fel de Leverkusen v Roma. Super spectaculos dar mai puţin edificator când vine vorba de calificare. Poate din cauza prestaţiilor din ultimul timp – nici una dintre trupe nu arată ceva consistent. Merg totuşi pe mâna nemţilor – e roşu în dreptul lor la ultimele 5 dar şi calibrul adversarilor e tot pe acolo: Gladbach, United, Bayern. Plus că acasă au scăpat doar 2 puncte din ultimele 15.

Grupa C: Astana, Atletico Madrid, Benfica, Galatasaray

După neaşteptatul chix în faţa Benficăi, Atletico are nevoie de toate cele 6 puncte din dubla cu Astana. Nu de alta dar termină sub Benfica dacă nu iau totul de la cazaci. La îndemână.

În partea cealaltă, Galata primeşte Benfica şi trage nădejde să maximizeze avantajul terenului propriu. Statistica nu prea e de partea lor (fără victorie în ultimele 10 meciuri) dar presiunea nu e aşa de mare, dacă şi-au setat în mod realist obiectivul – loc de EL: chiar şi fără punct din dubla asta, tot au avantajul acelui 2-2 din deplasarea de la Astana.

Grupa D: Borussia Monchengladbach, Juventus, Manchester City, Sevilla.

Praf în campionat, artişti în Champions League – cam asta e Juventus. Până acum le-a ars pe posibilele competitoare la şefia grupei aşa că sunt în grafic. Diseară se văd cu Gladbach şi probabil un 2-0 ar fi mulţumitor pentru ambele combatante.

Şi ajungem la celălalt meci al serii: Manchester City v Sevilla. Englezii au început bine dar au sfârşit prost meciul cu Juve şi au jucat execrabil în meciul cu Gladbach. Dacă vor continua în stilul ăsta nu ar fi o mare surpriză dacă Sevilla ar trage un punct de pe Etihad. Mai ales că City are o listă destul de lungă de absenţi şi oricum ar da-o, “fără Aguero – viaţa e pustiu”. Chiar dacă îl mai au şi pe băieţică ăla, Pound… ăăă … Sterling.

Sevilla trece printr-o perioadă mai proastă şi asta e şansa lui City: să scoată maxim de la o Sevillie mai slabă. Dar ei au avut nenumărate şanse din astea şi tot la porţile Champions League au rămas.

Meci de urmărit măcar pentru că vom avea o City stresată să “livreze” şi o Sevilla care nu prea are ce pierde aici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.