D – Day: cum a fost

3

Parcă niciodată nu s-au nimerit atâtea meciuri tari, derby-uri, în aceeaşi zi.

Premiere League

Everton v Liverpool. În preambulul acestui meci a început să circule informaţia că Rodgers va fi demis săptămâna următoare, indiferent de rezultatul din Merseyside Derby. Cum meciul s-a terminat 1-1, mesiu Henry a decis că demiterea nu mai trebuie să aştepte. Altfel, meciul a fost subţire rău de tot, un meci jucat de două echipe aflate în intense căutări de sine. Nici măcar rivalitatea dintre cluburi nu a reuşit să scoată ceva din jucători. Ings pentru Liverpool în 41, Lukaku pentru Everton, 5 minute mai târziu. Atât.

Arsenal v Manchester United. Lider conjunctural, United mergea la Arsene în bătătură cu gândul să adâncească criza prin care trece Arsenal. Din păcate pentru ei, LvG mai are de învăţat când vine vorba de a înţelege cum trebuie să joci în faţa lui Arsenal. Luaţi repede pe sus, cei din Manchester s-au văzut conduşi cu 3-0 după doar 20 de minute de joc (Alexis 6, Ozil 7, Alexis 19) trecând apoi în modul “să limităm tragedia”. Nici schimbările de la pauză nu au adus ceva bun, cele câteva atacuri anemice din repriza a doua fiind mai mult pentru impresia artistică.

La Liga

Atletico v Real Madrid. După chifla dată de Barca în faţa Seviliei, Realul simţea cum locul 1 se apropie de ei. Aveau un obstacol mai dificil, e adevărat, dar cu asemenea motivaţie… Şi au început foarte bine cu gol Benzema (min 9), penalty apărat de Navas la Griezmann. Doar că, tipic pentru Rafa, au trecut în apărare sperând ca vreo rachetă lansată de linia defensivă va fi interceptată de CR7. N-a fost să fie, mai mult, rezerva Vietto le-a tras heblul în minutul 83. Villareal e pe 1 în La Liga!

Bundesliga

Bayern Munchen v Borussia Dortmund. Die Klasiker a fost cu adevărat un clasic: victorie Bayern Munchen, un 5-1 lămuritor pentru raportul de forţe din liga germană. Morarul nostru favorit a deschis balul cu 2 boabe, omul acestor zile, Lewa, l-a continuat iar Goetze a închis tabla. Între morar şi Lewa s-a băgat Aubameyang pentru 2-1. Bayern a jucat cum ştiu ei dar ceea ce am văzut la Borussia a fost oribil: portarul mai bine nu se prezenta – a fost tufă la cel puţin două goluri -, defensiva a fost varză (fără cârnaţi) – doar uitaţi-vă la golul 1 şi golul 3, identice.

Ligue 1

PSG v Olympique Marseille. Le classique: meci tare dacă ne raportăm la istorie. Pentru că în prezent PSG este pe val în timp ce OM e în genunchi. Doar că meciul a fost peste ce mă aşteptam, mai ales din partea lui OM. Prima repriză a fost agitată, cu OM mai degrabă în atac decât în autobuz. Au deschis scorul (Batshuayi 30), au prestat ceva fotbal, dar naivitatea şi greşelile defensive l-au împins pe Zlatan (41, 44) să îşi asume executarea a două penalty-uri. Cu ocazia asta a devenit cel mai bun marcator din istoria PSG (nu că ar fi fost greu). Şi tot cu ocazia asta, PSG a înregistrat a zecea victorie consecutivă împotriva lui OM. Record, mon Dieu!

Eredivisie

Ajax v PSV. Ajax a început în forţă campionatul în timp ce PSV a mai dat câte o chiflă – Champions League e de vină. Meciul a fost alert, cu PSV echipa mai bună chit că aveau mai mulţi indisponibili. Au deschis scorul (7) şi au închis tabela (79) prin Pereiro, un puşti de 20 de ani aflat la primul meci ca titular. Puştiul ăsta a fost adus în vară de la Nacional pentru a acoperi plecările lui Depay şi Wijnaldum. Întrebarea e cine va veni la anul când şi ăsta va pleca?