Ziua 4 – Champions League 2015 – 2016

0

Ieri am avut o zi cu adevărat explozivă, cu gherlele lui Arsene şi Roma cap de afiş. De obicei, după surprize urmează o zi liniştită. Să vedem:

Grupa A: PSG, Malmo, Real Madrid, Şahtior

Meciul grupei e – cel puţin pentru noi – întâlnirea dintre nea Mircea şi Zlatan. Uşor vexat de prestaţia arbitrilor de pe Bernabeu, nea Mircea pregăteşte un meci care să se înscrie în linia de clasament de până acum (a meciurilor de acasă, în UCL): 5-2-1. Blanc este uşor plictisit de Ligue 1 şi ţinteşte UCL. A început bine dar trebuie să confirme şi diseară.

Malmo e în sărbătoare – vine gelatul & friends. Parcă nu prea e loc de surprize.

Grupa B: CSKA Moscova, Manchester United, PSV Eindhoven, Wolfsburg

Manchester United o primeşte pe Wolfsburg cu speranţa că duda de la Eindhoven va fi uitată. Prestaţiile din ultimul timp spun că United va câştiga dar nimeni (nici De Gea) nu se va mira dacă va fi o victorie cu gol primit.

Performera primei etape se deplasează la Moscova cu gândul să consolideze punctele luate din buzunarul lui Van Gaal. Ruşii au ceva probleme de lot (Golovin, Schennikov, Akinfeev etc), la fel şi PSV – fără primul portar (Luuk de Jong) şi Guardado. Să îl urmărim pe Moreno, poate mai rupe nişte picioare.

Grupa C: Astana, Atletico Madrid, Benfica, Galatasaray

Meciul grupei e la Madrid: Atletico v Benfica. Ambele cu 3 puncte, ambele favorite la calificare. Aş merge pe spanioli, de obicei nu ratează meciuri din astea.

Astana v Galata e deja început şi turcii îşi fac treaba – au deja 1-0. – Later edit: S-a terminat 2-2 ceea ce deschide larg porţile speculaţiilor prind un egal de salon la Madrid. Galata e cam scoasă din joc pentru locul II. 

Grupa D: Borussia Monchengladbach, Juventus, Manchester City, Sevilla.

Meciuri tar, tari în grupa asta.

Juventus se vede cu Sevilla, ambele stând la cota 3 puncte. Italienii sunt varză în campionat (5 puncte din 6 meciuri) dar au reuşit să le tragă două castane englezilor de la Manchester City.

Meciul de diseară le prinde pe ambele combatante cu mari probleme de lot. Juve nu îi poate folosi pe Mandzu, Marchisio, Sturaro, Caceres (arestat pentru că a condus băut!) şi Lichtsteiner. Sevilla nu se bazează pe Pareja, Carrico, Beto şi – important – Banega. Deci două trupe cu loturile subţiate. În mod normal un meci închis, cu goluri puţine.

City merge la Gladbach cu speranţa că pot arăta că UCL nu e chiar o pălărie aşa de mare pentru ei. Până să se vadă cu Juve, totul mersese ca pe roate pentru Pellegrini şi ai lui. De atunci lucrurile au luat-o razna: înfrângere cu Juve, două înfrângeri consecutive în campionat – au pierdut şi locul I. Diseară nu se pot baza pe Kompany, Mangala, Delph, Clichy în timp ce Toure şi Silva ar putea juca. Mie îmi miroase a meci cu goluri multe, cel puţin 3 bucăţi. Nu văd cum apărarea lui City va rămâne cu onoarea intactă.