Ziua 2 – Champions League 2015 – 2016

0

Diseară trecem la partea a doua a primei etape din grupele Champions League.

Grupa E: Bate, Barcelona, Leverkusen, AS Roma

O favorită clară şi două trupe la bătaie pentru locul II. Bate e în grupa aia pentru moralul echipei care se va clasa pe locul III – şi pentru nişte deplasări lungi şi obositoare spre estul îndepărtat.

Leverkusen v BATE: Bayer a început în trombă campionatul – două victorii – şi la continuat în genunchi (înfrângere la Bayern Munchen – asta mai e cum mai e – şi înfrângere acasă cu Darmstadt). Moment bun pentru refacerea moralului şi nu văd altceva decât victoria lor.

AS Roma v Barcelona: Clar, meciul serii dar asta doar pentru numele lui AS Roma. Pe teren cred că alde Messi&co nu vor avea probleme cu marcatul. Interesant de văzut dacă Roma reuşeşte să marcheze – nu ar fi de mirare la ce şvaiţer de apărare etalează spaniolii.

Grupa F: Arsenal, Bayern Munchen, Dinamo Zagreb, Olympiakos

La valoarea pe care o are Bayern şi la experienţa pe care o are Arsenal nu cred că vom avea altceva decât Bayern pe 1, Arsenal pe 2. Croaţii şi turcii se vor încinge într-un caft direct (şi mai puţin indirect) pentru locul de EL. Acum, la început, îi văd pe croaţi fiind cei de pe 3.

Dinamo Zagreb v Arsenal: Meci tare pentru croaţi şi chiar dacă Arsenal nu rupe norii zilele astea e cu vreo 3 clase peste. Arsene e meşter al acestor faze şi nu îl văd ratând victoria.

Olympiakos v Bayern München: Geschafft wie immer pentru ciracii lui Pep: 4 din 4 în campionat, fără Ribery şi fără Robben. Am impresia că băieţii ăştia nu au 30 de meciuri împreună, în ultimul sezon. Grecii au posibilitatea să le urle în urechi nemţilor toate măscările pe care nu le-au spus din vară până acum. Pe teren însă…

Grupa G: Dinamo Kiev, Chelsea, Maccabi Tel Aviv, FC Porto

La fel, o grupă 2 + 2, cu Porto şi Chelsea favorite la calificare şi Kiev la luptă cu Maccabi pentru loc de EL.

Chelsea v Maccabi Tel Aviv: Norocos Mourinho cu acest meci lejer, pe teren propriu. La ce rezultate are Chelsea zilele astea un meci în deplasare la Porto ar fi fost … extrem de dificil. Aşa, Costa şi restul au posibilitatea să ăşi mai întremeze moralul pe spatele israelienilor.

Dinamo Kiev v FC Porto: Meciul de la Kiev e altă poveste. Ucrainienii sunt pe val, la fel şi portughezii, aşa că mă aştept la un meci închis. Nimeni nu vrea să rişte acum (returul acestui meci e în ultima etapă). Oricum, cred că istoria se va repeta, Porto nu a pierdut niciodată în faţa lui Dinamo Kiev.

Grupa H: Gent, Olympique Lyon, Valencia, Zenit Sankt Petersburg

O grupă încinsă, cu trei trupe relativ apropiate ca valoare şi un joker.

Valencia v Zenit: Meciul grupei. Cine bate e favorită la calificare. Valencia vine după eliminarea lui Monaco şi pare a avea mai multe şanse la victorie în faţa lui AVB şi al lui Hulk. O chestiune e mai delicată pentru spanioli: nu se pot baza pe primii doi portari aşa că vor juca cu cel de-al treilea. De îi sunt largi mănuşile…

Gent v Lyon: Am citit în fugă declaraţiile ante-meci ale antrenorului celor de la Genk (“nu ne schimbăm stilul de joc pentru Champions League”, “cu greu am pierdut în 2015, niciodată în campionat, sezonul ăsta”) şi mi-am zis că ar trebui să mai citesc despre fotbalul belgian (îmi părea rău că nu ştiu mai multe despre fenomenul Gent). Am pus mâna pe statistici şi am văzut că, da, nu au pierdut sezonul ăsta în campionat dar linia lor de clasament arată aşa: 2-5-0 🙂

Şi deşi şi Lyon-ul e cam în budă în acest debut de sezon, parcă prima şansă e la ei în ogradă.