Transferuri: 17-31 august

0

Gata şi cu perioada asta de transferuri. De acum şi până în ianuarie antrenorii trebuie să se descurce cu ce au prin curte. Toţi au dureri de cap, motivele sunt diferite.

Premier League

Manchester City a fost în prim-planul acestor ultime două săptămâni. Mai întâi l-a rezolvat pe Otamendi (de la Valencia, pentru 31 de milioane de lire) pentru ca spre sfârşit să dea tunul în buzunarele şeicului, pentru Kevin De Bruyne: 58 de milioane de lire sterline, cu un milion sub recordul stabilit de transferul lui Angel Di Maria. Mega afacere făcută de Wolfsburg: l-au luat anul trecut (ianuarie 2014) de la Chelsea pentru vreo 18 milioane de lire şi după un sezon şi jumătate şi-au tras caimac de 40 de milioane de lire!

Chelsea a debutat tare prost în această ediţie de Premier League şi Mourinho a trecut la shopping: l-a luat pe Pedro de la Barca pentru vreo 20 de milioane de lire, a mai băgat vreo 6 milioane de lire într-un brazilian tânăr de la Fluminese, Kenedy; şi l-a împrumutat pe Cuadrado la Juventus – nu de alta dar omul cam prindea păianjeni în tribună. Rămân la părerea că scoaterea din lot a Evei e cel mai prost transfer al lui Jose 🙂

În timpul ăsta Manchester United face curăţenia de toamnă: Johnny Evans şi Anders Lindegard pleacă la West Brom pentru 6 milioane de lire, respectiv gratis; Chicharito închide şi el capitolul United şi merge la Bayer Leverkusen pentru o sumă în jur de 10 milioane de lire. Se mai aude şi că au bătut palma cu Real Madrid pentru De Gea care e înlocuit de Keylor Navas şi aproape 30 de milioane de euro.

Altfel:

 • Newcastle dă o lovitură prin aducerea lui Thauvin de la OM (pentru aproape 13 milioae de lire – chiar nu înţeleg ce se întâmplă la OM) şi îl trimit împrumut pe Remy Cabella, la schimb.
 • Spurs aruncă mai mult de 20 de milioane de lire pe vedeta lui Bayer Leverkusen, Heung-Min Son (un mijlocaş lateral profilat în extremă, de urmărit)
 • Super Mario se duce la AC Milan, împrumut. Oare băiatul ăsta mai ştie unde joacă şi care e poarta adversarilor?
 • Johnny Evans şi Anders Lindegaard termină capitolul Manchester United şi trec ambii la West Brom, pentru 6 milioane de lire respectiv gratis.
 • Januzaj pleacă împrumut la Borussia Dortmund, o mişcare bună pentru belgian. La Dortmund are posibilitatea să joace şi e o ligă un pic mai lejeră din punct de vedere fizic.

Tragem linie şi vedem că Manchester City a răsturnat căruţa cu bani (a câta oară?): aproape 150 de milioane de lire sterline, achiziţii în această lună. Are balta peşte.

[su_highlight]Deadline day: e mâine şi aşteptările sunt medii, mijlocii. Trupele şi-au cam făcut plinul – doar United mai e în căutarea unui atacant.[/su_highlight]

_

Bundesliga

În afara celor două mişcări pomenite mai sus (KDB şi HMS) mai putem nota trecerea lui Perisici de la Wolfsburg la Inter pentru ceva mai mult de 17 milioane de euro.

De remarcat Wolfsburg: au luat locul II şi au acces direct în UCL – de unde vor primi un cash onorabil -, au vândut două piese importante cu preţ bun – peste 90 de milioane de euro! – l-au adus pe Kruse de la Gladbach pentru a acoperi plecarea lui KDB (mărunţiş, 11 milioane de euro) şi l-au mai adus şi pe Dante de la Bayern pentru alte câteva – puţine – milioane de euro. Per total au fructificat la maxim locul II de anul trecut şi cumva s-au pregătit de un sezon onorabil, decent.

Kampl – care nu prea a prins la Dortmund – a plecat la Leverkusen pentru 10 milioane iar Bayern Munchen a plătit 7 milioane de euro pentru împrumutul lui Coman, un puşti de 19 ani, franţuz, de la Juve. Să vedem ce ochi are Pep la jucători care nu au trecut prin La Masia.

[su_highlight]Deadline day:[/su_highlight]

 • [su_highlight]Leverkusen l-a luat pe Javier Hernandez pentru 12 milioane de euro[/su_highlight]
 • [su_highlight]Wolfsburg l-a dat pe Hunt pentru 4 milioane de euro şi l-a adus pe Draxler de la Schalke04 pentru 35 de milioane de euro[/su_highlight]
 • [su_highlight]Dortmund l-a adus împrumut pe Januzaj de la Manchester United şi – ca să îi facă loc – l-a împrumutat pe Blaszczykowski la Fiorentina.[/su_highlight]

Cea mai combativă echipă: Wolfsburg.

La Liga

Fără vreun transfer de notorietate, Real Madrid a făcut câteva reglaje fine: l-a adus pe Kovacic de la Inter (pentru aproape 35 de milioane de euro) şi l-a dat pe Illaramendi la Real Sociedad pentru 15 milioane de euro şi i-a împrumutat pe Lucas Silva şi Coentrao la Marseille, respectiv Monaco. Curioasă mutarea lui Coentrao, cândva om pentru care erau echipe dispuse să plătească bine.

Atletico Madrid l-a dar pe Raul Garcia la la Bilbao pentru vreo 7 milioane de euro şi de banii ăştia l-a luat pe Kranevitter de la River Plate – şi l-a împrumutat acolo pentru sezonul în curs.

Şi Valencia, îmbărbătată de vânzarea lui Otamendi, aruncă 20 de milioane de euro înspre Monaco pentru a-l aduce pe tunisianul Aymen Abdennour.

Altfel, avem două cu români aici:

 • Raul Rusescu, cel “reintrat” în graţiile antrenorului, a fost trimis definitiv la Osmanlispor (interesant nume de echipă, nu?) şi cred că acolo i se va sfârşi cariera – poate cu un intermezzo la FCSB, de ce nu?
 • Răzvan Raţ a lăsat Grecia şi a trecut – liber de contract – la Rayo Vallecano. Mai bine pentru el, un sfârşit de carieră într-o ligă mare e ceva mai aproape de cariera pe care a avut-o.

[su_highlight]Deadline day:[/su_highlight]

[su_highlight]Toată lumea aştepta sfârşitul poveştii De Gea. Şi totul mergea bine, către o mişcare mare făcută de Real Madrid pe ultima sută. Până la urmă afacerea a căzut: La Liga zice că nu a primit actele necesare, United zice că are dovada scrisă că au pus actele la dispoziţie. Cert e că momentan De Gea rămâne la United dar nu m-ar mira ca o “decizie de ultimă oră” să confirme mutarea.[/su_highlight]

Cea mai combativă echipă: Atletico Madrid

Serie A

O mişcare care mi-a atras atenţia: Torino l-a luat pe Belotti de la Palermo pentru vreo 7 milioane de euro. Tânărul atacant e titular la U21 în naţionala Italiei şi e văzut ca un tip cu perspectivă. Un sezon bun la ei şi torinezii pot face un cash-in consistent.

Andreea_Belotti_Torino
Andreea Belotti, acum la Torino

Juve dă 25 de milioane de euro pe Sandro de la Porto (normal!), îl ia împrumut pe Cuadrado de la Chelsea. Mai important, nu l-au pierdut pe Pogba ceea ce echivalează cu un transfer bun spre foarte bun.

Napoli vinde: Inler la Leicester (omul face un ban cinstit pe final de carieră), Vargas la Hoffe şi Nicolao Dumitru (românaş de-al nostru) împrumutat la Latina Calcio (serie B). De cumpărat, nu a cumpărat nimic.

 • Gilardino se reîntoarce definitiv în Serie A – Palermo îi oferă un sfărşit de carieră acasă.
 • Lucas Digne vine la Roma, împrumut de la PSG
 • Matia Destro pleacă de la Roma spre Bologna pentru 7 milioane de euro. Băiatul ăsta parcă a prins titular la un moment dat.

[su_highlight]Deadline day:[/su_highlight]

[su_highlight]în afară de trecerea lui Hernanes de la Inter la Juve pentru 10 milioane de euro şi a lui Ljajic şi Felipe Melo la Inter (de la Roma, 5 milioane de euro, respectiv de la Galata pentru 4 milioane de euro) ziua a fost liniştită. [/su_highlight]

Cea mai combativă echipă: Inter Milano

Ligue 1

PSG îl ia pe Kurzawa de la Monaco, pe care dă vreo 25 de milioane de euro, şi Monaco îl ia pe Rony Lopes de la City (pentru 12 milioane de euro) şi l-a dat pe Abdennour la Valencia cu 20 de milioane de euro. Acestea sunt (alături de trecerea lui Thauvin la Newcastle) cele mai importante mişcări în Ligue 1. În rest, linişte şi pace.

[su_highlight]Deadline day: Paix.[/su_highlight]

Cea mai combativă echipă: AS Monaco