Paddy Power Betfair

0

Anunţată pe la sfârşitul lui august, fuziunea lui Paddy Power cu Betfair se pare că a fost aprobată de conducerile celor două companii şi s-a trecut la faza armonizării. Valoarea fuziunii: peste 6 miliarde de lire sterline.

În cifre stăm cam aşa:

  • 1.2 miliarde de lire profit cumulat a celor două entităţi
  • 52% din noua companie va aparţine actualilor investitori din Paddy Power.
  • Acţionarii lui Betfair au primit 0.4254 din noua companie pentru fiecare acţiune deţinută la Betfair.
  • Paddy Power Betfair va fi listată la FTSE 100
  • Se estimează o reducere de peste 50 de milioane de lire în costuri de operare pentru noua entitate (raportat la suma celor două)

Paddy Power şi Betfair sunt două dintre cele mai mari case de pariuri din lume, dar care nu erau decât vag competitoare: dacă Paddy Power era specializată pe cursele de cai (~50% din cifra de afaceri), Betfair îşi trage seva în proporţie de 66% din fotbal. Plus, Betfair era un established pe piaţa de Exchange în timp ce Paddy era mai mult pe piaţa clasică. Aici e de menţionat şi imensa reţea stradală de shop-uri deţinută de Paddy Power în insulă, pe când Betfair este o afacere exclusiv online.

În plus, studiile interne arată că cele două companii împărţeau doar 3% dintre clienţi (clienţi care au jucat la ambele case). Asta înseamnă un aflux de clienţi extrem de mare pentru Paddy Power Betfair.

Paddy power Immigration
Cea mai proaspătă glumă marca Paddy Power 🙂

Breon Corcoran, omul adus de Betfair acum 3 ani (chiar de la Paddy Power) va fi noul şef al Paddy Power Betfair. Normal aş zice, dacă ţinem cont de performanţele lui: a luat un Betfair în criză şi a reuşit să crească baza de clienţi cu peste 250% (în UK) şi să o ducă de la 750 milioane de lire la 2.4 miliarde de lire (valoare de piaţă). Bine, omul a fost plătit generos pentru asta – nu mai puţin de 10 milioane de lire a băgat Breon Corcoran la şosetă ca bonus pentru rezultatele astea.

Paddy Power Betfair will also have significant in-house gaming capabilities, which combined with key strategic third party partnerships, can ensure we can continue to grow eGaming revenues. 

For example, Betfair customers will have access to content from Paddy Power’s Bulgarian development base, which produces exclusive gaming content, which is of the highest quality significantly outperforming third party gains.

Această fuziune e ultima mişcare de consolidare de pe piaţa pariurilor sportive şi a jocurilor de noroc. Prin vară asistam la sesiunea de shopping iniţiată de Ladbrokes (a cumpărat Coral) iar nu cu mult timp în urmă SportingBet a cumpărat – se pare, după o licitaţie împotriva celor de la 888 – Bwin. Party.

surse: A, B, C, D
Foto.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.