Nici prea-prea, nici foarte-foarte

0

Una peste alta, acest rezultat nu ne mulţumeşte” – nea Puiu Dixit.

Una peste mai multe, eu zic că e o comportare decentă pentru un loc 7 mondial. Să arzi doi de 0-0 meschini, să demonstrezi tuturor (dacă mai era cazul) că “meriţi” cu vârf şi îndesat poziţia din clasamentul FIFA – asta înseamnă să îţi onorezi blazonul.

Şi după această incredibilă serie de 3 egaluri şi o victorie (cu Feroe!) am făcut pasul înainte: din “ca şi calificaţi” la “mai avem nevoie de 4 puncte din două meciuri ca să ne calificăm“. Fantastic, nu? Sper ca pe 9 octombrie să nu văd vreun titlu din zona “victorie în ultimul meci şi suntem calificaţi”.

Altfel să reţinem un aspect – relativ – important: România are 4 meciuri oficiale în 2015, 4 meciuri în care a înscris 1 (un) gol! Şi ăla în poarta celor din Insulele Feroe. Ce dezamăgire trebuie să fi trăit insularii…

Dar da, ne putem lăuda cu o defensivă de fier: anul ăsta nu am primit nici un gol iar în calificări – până acum – avem cea mai bună defensivă de pe continent: 1 (un) gol primit. Imediat după noi vin galezii (locul 9 mondial, se poate?) şi austriecii cu doar 2 goluri primite.