De Gea şi Navas – doi portari amărâţi

0

UPDATE: Iaca şi răspunsul lui Manchester United apropo de porcăria pusă la cale de Real Madrid.

Undeva acolo scrie: Real Madrid didn’t upload David’s documents onto TMS in time (Manchester United did)” şi “The fact that Manchester United filed the papers on time was acknowledged by the Football Association, who offered to support that claim in any discussions with FIFA.”

————————————

Afacerea De Gea a picat. Sau, cel puţin momentan, De Gea şi-a făcut rezervare pe locul ăla din tribună.

În momentul în care “De Gea deal failed” a început să fie trend în social media majoritatea chibiţilor au rămas consternaţi: cum naiba să pice o afacere care era favorabilă ambelor părţi, o afacere pe care inclusiv Guillem Ballague o anunţase?

 


Imediat după, Manchester United spune că ei s-au achitat de partea lor şi că au dovada că au trimis actele necesare către TMS. Câteva ore mai târziu, Real Madrid scrie un comunicat în care contrazice ce spun englezii, mai mult, îşi structurează comunicatul în 10 puncte, un fel de desfăşurare pe ore a zilei de 31 august.

La punctul 9 citim: “El Real Madrid, ante la posible eventualidad de un recorrido contencioso de la transferencia del jugador, decide remitir los contratos a la Liga de Fútbol Profesional, aun a sabiendas de que los plazos habían expirado.”

Însă cei de la Sky Sport News HQ spun că But Sky Sports News HQ consequently learned from Spanish league officials they did not receive any paperwork from Real over the transfer.

Curios, cel puţin.

Mai mult, m-aş fi aşteptat ca Real Madrid să arunce toată vina pe Manchester United şi să facă din asta un motiv de recurs la LPF pentru a reuşi până la urmă să concluzioneze afacerea – dacă Real Madrid nu poate face aşa ceva în Spania, apoi cine să poată?

Ei aş, de unde! Lactaticii anunţă că nu vor face recurs şi că pentru ei afacerea e închisă.

Ah, şi Marca zice la fel, că Real ar fi trimis totuşi actele necesare la LPF (cu întârziere) şi că deşi afacerea a fost închisă la 23.59 ei nu mai fac apel.

[su_highlight]De reţinut: era obligaţia lui Real Madrid să trimită actele către LPF (să ceară o excepţie, flexibilitate, o amânare de 30 de minute etc) şi nu a celor de la Manchester United. [/su_highlight]

david-de-gea-manchester-united