Năstase, un fin analist al fotbalului românesc

0

Oamenii politici, „oamenii legii” si oamenii de fotbal”  nu au inteles ca oamenii simpli au nevoie de forme de defulare sociala colectiva.

Mi-a scăpat – sunt vinovat. Din păcate, nu am văzut la timp “pastila” lui Adrian Năstase despre fotbalul românesc. Corectez acum.

În preambulul încleştării cu vecinii mai săraci şi năpăstuiţi de la sud, fostul prim ministru s-a simţit obligat să ne ofere o privire de ansamblu asupra fenomenului.

Cuprinzătoare, cale de vreo 3 paragrafe, bucăţica de analiză a fotbalului românesc este absolut genială. Era să mă opresc imediat după “In urma cu 10 ani, se castigau, in fiecare an, din transferurile jucatorilor romani  in strainatate, 30-40 de milioane de euro” dar am rezistat până la sfârşit. (no offence, mister, dar aici găseşti lista cu transferurile din 2005-2006. Gigel Bucur, McKain – australianul Craiovei, şi, cu voia dumneavoastră: Mihăiţăăăă Pleşan.)

Şi pentru că am rezistat – am primit şi bonus. Ia:

“Eu cred ca ar trebui interzisa televizarea, la noi, a meciurilor din campionatele german, spaniol, italian, francez. Distanta a inceput sa fie prea mare.”

(Distanţa a fost mare întotdeauna. Flacăra Moreni poate depune mărturie)

“Daca nu, renuntam la fotbal, asa cum am renuntat la anumite atribute de suveranitate si ne uitam la televizor sa vedem cum decid altii sau cum joaca ei fotbal, avand convingerea ca putem sa ne mentinem conditia fizica band berea Bergenbier, recomandata la meciurile internationale de fotbal.”

(Ruşine Bergenbier!)

“Oricum, le doresc succes lui Anghel Iordanescu si echipei noastre in meciul cu Grecia.  Dupa aceea, vor trebui cautate solutii pe termen lung.”

(nea Puiu nu prea a gustat asta cu “solutii pe termen lung”)