Transferuri: săptămâna 3 – 9 august

0

Clar, săptămâna în discuţie a fost marcată de transferul lui Angel Di Maria, de la Man United la PSG. Dinspre Paris au plecat spre insulă vreo 44 milioane de lire, geamantan primit cu braţele deschise de Ed Woodward şi Louis Van Gaal – oricum, ultimul nu îşi mai punea prea mari speranţe în calităţile argentinianului.

Motivele pentru care Di Maria nu a putut să îşi facă loc în primul 11 al lui United sunt listate şi comentate aici. Este un transfer ratat şi cei de la Man United pot să se felicite pentru o pierdere de doar 8 milioane de lire.

Mai rămânem un pic la Man United ca să notăm trecerea lui Rafael la Olympique Lyon, pentru un mizilic de 3 milioane de euro. Brazilianul oricum trecuse pe locul III când venea vorba de fundaş dreapta, odată cu aducerea lui Darmian.

– Dacă numele Sougou vă mai spune ceva, aflaţi că fostul vârf al lui CFR Cluj a ajuns în Championship la Sheffield Wednesday – gratis! OM îl tot împrumutase prin Ligue 1 dar se pare că senegalezul îşi atinsese vârful carierei la Cluj.

– O mutare interesantă: Pablo Osvaldo, un vârf de 29 de ani – cumpărat de Southampton de la AS Roma şi împrumutat succesiv la Juve, Inter şi Boca Juniors – a fost luat gratis de FC Porto. Presimt că la anul îl vedem transferat în altă parte pe un bănuţ cinstit, tipul de afacere cu care FC Porto ne-a obişnuit.

– Rămânem în Portugalia şi notăm trecerea lui Aquilani (AS Roma, Liverpool, Fiorentina) la Sporting Lisabona iar Mitroglou ne arată că viaţa în Premier League nu e chiar uşoară: placă de la Fulham spre Benfica, împrumutat pentru un milion de euro.

– Cândva o speranţă a Barcelonei, Cuenca s-a transferat gratis la Bursaspor (de la Depor). Nici stagiul la Ajax şi nici antrenamentele cu Messi nu au putut scoate talentul la suprafaţă.

– Old boys: Tuncay devine colega cu Mutu la Pune City; fosta vedetă a lui Inter, Esteban Cambiasso se merge la Olimpiakos pentru un final de carieră liniştit; iar Aleksandr Hleb ajunge din nou la Bate Borisov (la ce traseu a avut în ultimii ani am impresia că omul ăsta nu obişnuieşte să-şi despacheteze geamantanul)