Transferuri: săptămâna 10 – 16 august

0
Premier League

– lovitura a dat-o Tony Pulis (WBA): l-a adus pe Rondon de la Zenit pentru 12 milioane de lire – record pentru micuţul club. Rondon ăsta şi-a făcut un nume în Rusia dar Copa America 2015 e competiţia care l-a propulsat în Premier League. He is a really good lad. Altfel, Pulis zice că mai are ochii puşi pe vreo 2 belgieni.

– Mourinho nu mai crede în calităţile lui Romeu şi îl plasează la Southampton pentru 5 milioane de lire. Puştiul fusese luat de la Barca B dar se pare că nu tot ce creşte în umbra lui Messi dă pase bune. La schimb, portughezul aruncă o căciulă de bani pe un puşti ghanez, lateralul stânga a celor de la Augsburg, Baba Rahman. Să fi ieşit Azpilicueta din graţiile lui JM?

– După doar 2 sezoane Soldado părăseşte Premier League şi merge în Spania la Villareal. Adus cu impresionanta sumă de 26 de milioane de lire, atacantul nu a făcut prea mulţi purici la echipa lui Daniel Levy. Spurs acceptă o gaură de 15 milioane de lire şi scapă de spaniol şi de salariul său. Villareal e foarte fericită, normal, pare o afacere bună.

– Stoke l-a luat pe Shaqiri pentru 12 milioane de lire şi a devenit un club care are în componenţă 5 câştigători de UCL.

– Pellegrini îl trimite împrumut pe Dzeko la AS Roma; Jussi Jääskeläinen, veteranul de 40 de ani de la West Ham pleacă la Wigan (retrogradată în League One); Aston Villa îşi trage (pentru 7 milioane de lire) un puşti de 19 ani de la Barcelona, Adama Traore.

Bundesliga

În Bundesliga e linişte: în afară de plecarea lui Baba de la Augsburg mai avem doar un alt transfer de menţionat: Leverkusen a luat un chilian – Carles Aranguiz – de la Internacional, pe care a dat în jur de 12 milioane de euro. Om de bază la naţională, cu o Copa America 2015 de excepţie

La Liga

În afară de mutările menţionate mai sus (Adama Traore şi Soldado) singurul transfer care ne-a sărit în ochi e cel al lui Raul Jimenez, de la Atletico la Benfica. Mexicanul a fost adus anul trecut dar a prins primul 11 al lui Simeone de doar 4 ori, marcând doar un gol. Atletico a plătit la vremea aia aprox. 9 milioane de euro sumă pe care nu a mai recuperat-o de la Benfica. Să ţinem cont că afacerea a fost intermediată de Mendes 🙂

Ligue 1

Lovitura săptămânii în Ligue 1 e trecerea lui Valbuena de la Dinamo Moscova la Olympique Lyon pentru un mizilic de 5 milioane de euro. Fost OM-ist cu state vechi, Valbuena închide aventura estică după doar un an şi alege să vină la o rivală a echipei la care a stat 8 ani. Parcă nu se mai termină loviturile pentru Radu Banciu 🙂

Altfel, să notăm că la Monaco s-a mai temperat frenezia achiziţiilor – doar un puşti brazilian, Boschilia de la Sao Paolo pentru 10 milioane de euro.

Iar Olympique Lyon face un profit frumuşel pe un produs propriu: Clinton N’Jie trece la Spurs pentru 14 milioane de euro.

Serie A

Cel mai ocupat club din peninsulă a fost AS Roma. L-a adus pe Dzeko împrumut dar a vândut de vreo 33 de milioane de euro: Mbiwa la OL pentru aproape 8 milioane de euro şi pe Romagnoli la AC Milan pentru 25 de milioane de euro. Ciudată această ultimă vânzare – să dai un tânăr promiţător, titular la Sampdoria întreg sezonul (acolo fusese împrumutat) când tu rămâi în Manolas şi Castan ca fundaşi centrali. De altfel, Mihailovic e extrem de fericit de achiziţie şi îl compară pe puşti cu Nesta.